Jótékonysági akciók a Balatonnál Karácsony apropóján


2023.12.22 - Balatonica
vörös masnis ajándékcsomagok

A Karácsony szerteágazó hagyománykörében fontos szerepet tölt be a jótékony adományozás. A Balaton környéki települések is számos ilyen megmozdulással készültek. Hármat bemutatunk közülük.




Kisfenyők Siófokon

Siófok Város Önkormányzata lehetőséget adott a helyi civil egyesületeknek egy-egy dézsás kis fenyőfa feldíszítésére a Fő téren, ezzel is szimbolizálva a civil összefogást a városban és színesítve a városközpont adventi forgatagát. A húsz  formás kis fenyő gyorsan gazdára talált és egészen a városnaptól mostanáig színes díszekkel ékesítették a karácsonyi körhinta körüli piacteret. A fácskák ezek után 20 rászoruló családhoz kerültek, ahol megszépítik és meghittebbé teszik az ünnepet.

 

Jézuska Expressz Balatonfüreden

A Jézuska Expressz karácsonyi adományozási akció keretében a balatonfüredi szociálisan rászoruló családokat keresték fel azzal a kéréssel, hogy a gyerekek írják le egy levélben, mit szeretnének kapni karácsonyra. A kezdeményezéshez mintegy negyven, a városhoz kötődő vagy itt élő magánszemély illetve cég csatlakozott. Ennek köszönhetően minden kívánságot sikerült teljesíteni. Az ajándékokat december 18-án már meg is kapták az érintett családok.

 

Ételosztás Balatonőszödön

Közel száz adag babgulyást, langallót, mákos gubát és zselés szaloncukrot juttatott el rászorulóknak a Balatonszemesi Adománybank. Az őszödi focipálya öltözőjénél szerveztek főzést, az alapanyagokat a helyi és a balatonszemesi önkormányzat adta hozzá, az önkéntesek pedig a főzést és az ételek kiosztását vállalták. A helyi és környékbeli rászoruló családoknak, egyedül élő időseknek, vagy például az unokáit egyedül nevelő nagymamának vittek a finomságokból.

 

Forrás: hirbalaton.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> NE HALASSZUK JANUÁRRA AZ ÚJÉVI FOGADALMAKAT!

>> HATÁSSAL VAN A TÉLI NAPFORDULÓ A KÖZÉRZETÜNKRE?