Így készül Balatonfüred 2024-re


2023.11.10 - Balatonica
2024

Balatonfüred turisztikai kínálata, kulturális vonzereje kimagasló a térségben. A képviselő-testület legutóbbi ülésén elfogadta a jövő évi városi rendezvénytervet, a kínálat 2024-ben is bőséges lesz: a város identitását meghatározó rendezvények, mint például a Jókai Napok, Kékszalag, Anna-bál, Borhetek vagy a Romantikus Reformkor folytatódnak.




Az elsősorban a kulturális turizmusra építő balatonfüredi programkínálat évek óta kimagaslik a térségből, legyen szó gasztronómiáról, képzőművészetről, sportról, irodalomról, vagy éppen fesztiválokról. A hangsúlyok és a bőséges kínálat marad 2024-ben is.

Újdonság, hogy a Huray utcában felépült Balatonfüred Kongresszusi Központban is állandó programhelyszínné avanzsál, hiszen az épület nemcsak konferenciáknak ad majd helyet, a színházteremben rendszeresen lesznek különböző kulturális rendezvények. A sétányon ismét felsorakoznak majd a népszerű oldtimerek, a program legutóbb nézőcsúcsot döntött. Lesz Tavaszi Fesztivál, a Gyógy tér továbbra is a kiemelt presztízsű rendezvények helyszíne marad, itt lesznek az Anna Fesztivál kísérőrendezvényei, a Prímás gála és az Opera est valamint az augusztusi nagykoncert.

Újra lehet majd lazulni a Könyv-Bor-Jazz koncertjein és irodalmi találkozóin, ezúttal is benépesítik a Tagore sétányt a Balatoni Hal-és Borünnep programjai, folytatódik a FüredDixie fesztivál és a Nemzetközi Gitárfesztivál is. Gasztronómiai rendezvényekből sem lesz hiány: nem telhet el év a Koloska-völgyi Jókai bableves-főzőverseny nélkül, a Tagore sétányon több kitelepülés is várja majd a vendégeket, ősszel a Füredi Szüret programjait érdemes követni, az évet pedig a Krúdy gábli zárja.

Bővült a város képzőművészeti repertoárja is, a Vaszary Galéria rangos kiállításmegnyitói mellett az idén megnyílt Modern Műtár időszakos tárlatai is látogathatók lesznek, és persze a Szöllősi-Nagy András-Nemes Judit több ezer darabos, Párizsban felépített gyűjteményéből is láthatók mindig szemelvények. És ahogy még idén, úgy jövőre is az adventi időszakot a gyerek- és felnőtt kórusok koncertjei kísérik, a jégpálya pedig az évbúcsúztató bulinak ad majd otthont.

 

 

Forrás: balatonfured.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> TAVAK VILÁGKONFERENCIÁJA BALATONFÜREDEN

>> ELKÉSZÜLT A BALATONFÜRED KONGRESSZUSI KÖZPONT