Tavak Világkonferenciája Balatonfüreden


2023.10.17 - Balatonica
ablak tóra

A Balaton idén novemberben másodjára ad otthont a Tavak Világkonferenciájának. 1988-ban Keszthelyen a tavak pusztulásával kapcsolatos kérdésekkel foglalkoztak a meghívottak. A mostani konferencián Balatonfüreden ezeket a témákat szeretnék kiegészíteni olyan hatékony eszközök bemutatásával, amelyek a tavak ökoszisztéma-szolgáltatásainak fenntartásához szükségesek.




A Tavak Világkonferenciája (World Lake Conference - WLC) története a 1984-es évre nyúlik vissza, amikor a Japán Biwa tavat is magába foglaló Shiga tartományban szervezték meg az első ilyen rendezvényt. A konferencia célja, hogy hozzájáruljon a tudományos megközelítések népszerűsítéséhez a világ különböző részein található tavak esetében, többek között az Egyesült Államokban, Magyarországon, Kínában, Olaszországban, Argentínában, Dániában, Kenyában, Indiában, Indonéziában és Japánban.

Napjainkban a konferencia globálisan elismert világszínvonalú rendezvényt jelent a multidiszciplináris, több tudomány területet magába foglaló szereplőknek, hogy megosszák véleményüket és tapasztalatokat cseréljenek a tavak fenntartható kezeléséről. A konferencia 2 évente kerül megrendezésre az alapító Nemzetközi Tó Környezetvédelmi Bizottsággal (International Lake Environment Committe –ILEC) közösen, a Bizottság szakmai irányításával.

A konferencia helyszíne a vadonatúj Balatonfüred Kongresszusi Központ, a témákról pedig itt lehet majd informálódni.

 

Genfi-tó

 

Lake District

 

Forrás: hirbalaton / Balaton Fejlesztési Tanács, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> 5 FESTŐI TÓVIDÉK ÖT KONTINENSEN

>> SIÓFOKI KONFERENCIA A VÍZ VILÁGNAPJÁN

>> ELKÉSZÜLT A BALATONFÜRED KONGRESSZUSI KÖZPONT