Új korszak indul a balatoni vonatozásban


2023.05.19 - Balatonica
szerelmespár sínpáron ül

Május 15-től életbe lépett az előszezoni menetrend a MÁV-nál, amikor is a téli időszakhoz képest több járatot indítanak és több férőhely áll rendelkezésre. Az ingázóknak különösen jó hír, hogy az új vármegye- és országbérletek előnyeit a Balatonhoz utazva is be lehet váltani.




Az ország- és vármegyebérletet azért vezették be, hogy segítsék a napi 4-4,5 millió ingázót országszerte. Az új díjtermékek elsősorban a vármegyéken belül, vagy a legalább két megyén át rendszeresen ingázóknak kínál új és versenyképes alternatívát.

Ezen új bérletekkel utazóknak számos balatoni vonat vehető igénybe. A személyvonatok és sebesvonatok mindegyike felármentesen használható, így a Déli-Parti, a Katica és a Vízipók InterRégiókon, valamint a Tanúhegy, Lesence és Fenyves sebesvonatokon és a balatonfenyvesi kisvasúton az új bérletfajtával is lehet utazni. 

A Déli pályaudvar és Keszthely közötti Balaton IC járatok azonban a várható zsúfoltság miatt helyjegyesek lettek (az expresszvonati és az InterCity vonatrészben is), így ezeken az előszezon kezdete óta már nem utazhatunk felármentesen. Cserébe a Balaton InterCity vonatok első osztályú kocsijaiban újabban bisztró résszel egészült ki a teljes körű ellátás.

A projekt weboldalán már külön Balaton menüpontban tájékozódhatunk az új bérletek igénybevételi lehetőségeiről, továbbá segítséget, javaslatokat kapunk, hogy azok előnyeit miként tudjuk kihasználni a tóhoz vagy annak part menti települései között utazva. Indulás előtt mindenképp tájékozódjunk!

 

Forrás: NAPHÍRE, sonline.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> INGYENES VONATOZÁS A TAVASZI SZÜNETBEN

>> TÖBB VONATTAL INDUL A BALATONI ELŐSZEZON (2022)