Ingyenes vonatozás a tavaszi szünetben


2023.04.02 - Balatonica
pulcsis gyerek pályaudvaron

Az április 6-11. közötti tavaszi szünetben minden gyermek, aki a jegyvásárlás során felmutatja világoskék Kajla útlevelét, korlátlan számban díjmentesen utazhat a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV belföldi helyközi járatain. Így a húsvéti hosszú hétvégén is érdemes lesz a közösségi közlekedést választani a családi kirándulásokhoz.




Hol vagy, Kajla? családi turisztikai program ötödik éve folytatódik. A játékos kalandtúrákat 2019 nyarán indította útnak a Magyar Turisztikai Ügynökség a belföldi turizmus fellendítésére: Kajla, a kölyökvizsla és gazdái, a Csuda család népszerűsége azóta is töretlen. A célközönség az alsó tagozatos diákok és családjaik, akiknek Magyarország épített és természeti csodáinak felfedezését kínálja a folytatásos élmény. 

Az aktivitások központi eleme a Kajla útlevél, amely díjmentes belföldi utazást biztosít számos vonat- és buszjáraton, továbbá országszerte több mint 500 helyszínen lehet vele pecsétet gyűjteni, vagy felmutatásával kedvezményt kapni. Jelenleg 700 ezer Kajla útlevél van forgalomban, ami 700 ezer családot jelent, ahol a szülők, testvérek, és sokszor a nagyszülők is együtt utaznak. 

Legnépszerűbb útvonalak között vannak a váci, az egri és a Balaton körüliek, de sokan utaztak Kajlával vonaton vagy buszon többek között Salgótarján, Miskolc, Szeged, Esztergom és Győr felé. A MÁV-START még 2019-ben matricázott fel egy nagyteljesítményű TRAXX mozdonyt. A Kajla kutyás festéssel ellátott szerelvény az elmúlt években közel 1 millió kilométert tett meg, és a tavaszi szünetben is biztosan látható lesz valahol.

 

forrás: kajla.hu

 

Jegyváltási információk a tavaszi szünetben:

Április 6-11. között minden alsó tagozatos gyermek korlátlan számban díjmentesen utazhat a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV belföldi járatain a pecsétgyűjtő világoskék Kajla-útlevél és személyazonosításra alkalmas igazolványának (diákigazolvány vagy személyi igazolvány) felmutatásával. A korábbi sárga és sötétkék útlevelek ingyenes utazásra már nem jogosítanak.

A díjmentes utazásra szóló Kajla vasúti regisztrációs jegyet előre meg kell váltani, melyre a pénztárakban, a jegykiadó automatáknál, az új ELVIRA felületén és a MÁV applikáción keresztül van lehetőség. A jegyet egyútra és oda-vissza útra is meg lehet vásárolni az általános utazási szabályok szerint.

További információt itt találtok. Jó utazgatást!

 

Forrás: hirbalaton / MÁV, Fotó: Pixabay

KAPCSOLÓDÓ

>> HÚSVÉTI PARK NYÍLIK BALATONLELLÉN

>> TOJÁSFUTAM ÉS FÜRED KAPITÁNY