Taste Balaton: Vadonatúj gasztrofesztivál jövő tavasszal


2023.11.29 - Balatonica
konyhai eszközök kék háttér

2024 tavaszán először rendezik meg a 10 napos TASTE BALATON fesztivált, ahol a tó legjobb éttermei sorakoznak fel. A közel 100 program között lesz gasztrotúra színészekkel, séfpárbaj kortárs írókkal, koncertvacsora, étteremszínház, hétvégi brunch balatoni termelőkkel, népzene és pezsgőzés a szőlőben.




A TASTE BALATON egy 10 napos gasztro- és kulturális fesztivál, mely összefogja a balatoni régió legjobb éttermeit, szállásait és kulturális eseményeit. A fesztivál 26 balatoni étterem, gasztrohotel, valamint kulturális intézmények, borászatok és a Balaton Bike 365 összefogásával jön létre. 2024. március 8-17-ig minden csatlakozó étterem különleges, csak ebben az időpontban elérhető menüvel és programmal készül, így minden esemény egyszeri és megismételhetetlen lesz.

A TASTE BALATON fesztivál együttműködő partnere a Balaton Bike 365. Örömmel álltak a kezdeményezés mellé, így a vendégek elektromos biciklivel is tudnak majd közlekedni a fesztivál helyszínei között. A balatonfüredi, keszthelyi és földvári állandó Balaton Bike 365 átvételi pontok mellett további, ideiglenes központokat állítanak majd fel a fesztivál tíz napja alatt.

A TASTE BALATON a vendégeknek nemcsak esti, hanem széleskörű nappali elfoglaltságot is kínál: több mint 100 különleges program közül választanak majd a tó partjára érkezők. A fesztivál egyik kiindulópontja az volt, hogy az egyedi kóstoló menü mellett minden étterem kulturális programot is szervezzen. A szervezők hangsúlyozzák, hogy a fesztivál egyik legfőbb célja, hogy új vendégeket is megmozgasson, bevonzzon a gasztronómia világába.

 

Forrás: hirbalaton.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> NEMZETKÖZI ELISMERÉS A BADACSONYI VENDÉGLÁTÓHELYNEK

>> HOGY ÍZLIK A MURCI?