Keszthely a kerékpárosok új mekkája


2023.04.07 - Balatonica
kölcsönözhető biciklik parkolnak

Megnyílt a BalatonBike 365 új szaküzlete és szervizpontja az Energia téren, Keszthelyen, ahol szakmai útravalókkal és túraajánlatokkal várják a kerékpározókat. Az aktív turizmus egyre népszerűbb a Balatonnál, az elmúlt években számos fejlesztés valósult meg a biciklisek nagy örömére. Az új létesítmény megnyitása egy újabb mérföldkő.




Néhány hónapja írtunk a legújabb biciklis trendekről, és ha majd az időjárás végre engedi, ki is próbálhatjuk őket, például a BalatonBike új kerékpáros központjának szakmai iránymutatásával. A Balatoni Bringakör mellett számos más útvonal ad lehetőséget az aktív kikapcsolódásra, sokukat az elmúlt időszakban felújították és bekapcsolták a balatoni bicikliútba. Számos helyen elvégezték a kitáblázásokat és pihenőpontokat alakítottak ki. Keszthely és térsége kiemelt figyelmet kapott ezekben a fejlesztésekben.

 

a keszthelyi központ átadására szervezett túra

 

A BalatonBike365 projekt célja, hogy népszerűsítse a kerékpározást, és felhívja a figyelmet arra, biciklire pattanni az év bármelyik időszakában érdemes, a projekt elnevezése is erre az egész éves hozzáférésre utal. A fejlesztések azt célozzák, hogy ne csak a turistákat, hanem a versenyszerűen kerékpározókat is ki tudják szolgálni a Balaton körül. A BalatonBike365 logó alatt a keszthelyi mellett Balatonfüreden és Balatonföldváron is nyílt hasonló kerékpáros központ, ahol széleskörű szolgáltatásokat vehetnek igénybe az érdeklődők. Ezek részben kerékpárkölcsönzők, részben szervizek, részben pedig szervezett túrákat, csomagszállítást, személyszállítást, a kerékpározáshoz szükséges kiegészítőket forgalmazó üzletek.

A weboldalt és a mobilapplikációt böngészve a jövőben közösségi biciklis eseményekhez is lehet csatlakozni.

 

Forrás: keszthelytv, Fotó: BalatonBike365

KAPCSOLÓDÓ

>> MIK AZ ÚJ BICIKLIS TRENDEK A BALATONNÁL?

>> BICIKLIK TEKERIK A MOZIT ALSÓÖRSÖN