FELEZŐ örömünnep Veszprémben


2023.05.16 - Balatonica
két színes edény

Félidejéhez érkezett a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa évad. Ennek örömére színes programkavalkáddal készülnek június 14. és 18. között. Nemzetközi sztárfellépők, mesemondó fesztivál, görkori diszkó és további meglepetések várják mindazokat, akik együtt ünnepelnének a veszprémiekkel.




Az Európa Kulturális Fővárosa címet viselő városoknál már hagyománnyá vált, hogy az éveleji évadnyitó ünnepség után, az év közepén egy közös, felező örömünnepen tekintenek vissza az első hat hónapra és készülnek fel az előttük álló fél évre. Ettől a hagyománytól Veszprém sem tér el, így egy 5 napon át tartó minifesztivállal készülnek, ahol koncertek, extrémsport bemutatók, kiállítások, sőt még olyan különlegességek is várják az érdeklődőket, mint a görkori diszkó, a mesemondó fesztivál vagy az extrémhosszú asztalnál megrendezett piknik.

A Felező ideje alatt minden este 8 órától nemzetközi sztárok lépnek fel a Gyárkert Kultúrpark színpadán, amit a különleges alkalom miatt ingyenesen lehet majd megnézni. A koncertekre történő regisztráció május 15-én indul. A művészetek kedvelői a Felező napjain felfedezhetik a Művészetek Háza időszakos és állandó kiállításait is, valamint a Papírkutya Kultúrbisztró is koncertekkel készül erre az időszakra.

Az öt nap során nem csak Veszprémbe érdemes ellátogatni a sokszínű programokért. A régiót járva is fesztiválokba, bemutatókba, kiállításokba és koncertekbe botlunk majd az EKF programhoz csatlakozott településeken, intézményekben. Többek között Rost Andrea koncerttel és kiállításmegnyitóval vár mindenkit a gyulakeszi Csigó Malom, de vízimentő bemutató és a Privát Balaton emlékgyűjtő projekthez kapcsolódó programokra is sor kerül majd. A balatonfüredi Vaszary Galériában a balatonboglári kápolnatárlatokat megidéző kiállítás várja a kortárs képzőművészet iránt érdeklődőket szerdától vasárnapig, június 16-án és 17-én pedig a fesztiválok kedvelői a zalacsányi Örvényesvölgy Fesztiválon merülhetnek el a jazz, blues és soul koncertek sokaságában, olyan előadók társaságában, mint a Gipsy Kings, a Csík Zenekar vagy az Anima Sound System. 

 

Forrás: veszprémbalaton2023, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> MIÉRT VÁRJUK AZ ÖRVÉNYESVÖLGY FESZTIVÁLT?

>> JUBILEUMI TÁNCFESZTIVÁL VILÁGSZTÁROKKAL