Jubileumi táncfesztivál világsztárokkal


2023.04.28 - Balatonica
kortárs táncos pár

Minden eddiginél gazdagabb és színesebb programkínálattal, különleges külföldi produkciókkal, köztéri előadásokkal, az elmúlt évad válogatott hazai előadásaival és koncertekkel vár mindenkit Veszprém legnagyobb tradícióra visszatekintő táncművészeti fesztiválja. 30 izgalmas produkció május 15. és 21. között.




A 25. TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivál a veszprémi Pannon Várszínház szervezésében, számtalan beltéri és kültéri helyszínen kerül megrendezésre egy teljes héten át 2023. május közepén. A fesztivál közel harminc előadása közül három bekerült a 10. Színházi Olimpia programjába is. A francia Baro d’evel , a belga Compagnie Belova-Iacobelli Tchaïka című előadása, valamint a sepsiszentgyörgyi M-Stúdió LIFT darabja is indul a világszínház egyik legnagyobb és legrangosabb eseményének díjaiért.

 

 

Május 14-én, a fesztivál 0. napján a Forte társulat A helység kalapácsa című előadását tekinthetik meg az érdeklődők a Hangvilla nagytermében. Ezen a napon nem csak este érdemes kimerészkedni a városba, hiszen már egészen délutántól kezdve akad majd látnivaló. A veszprémi Kossuth utcán 15 órától a TrappTop Flotta csapata mutatja be A Nap és a Hold elrablása című darabját, 17 órától pedig a Kabóca Bábszínház tart majd előadást Nyakigláb Artisták a Porondon címmel. A fesztiválon nem csak a kiskorúak kapnak betekintést a táncművészetbe, hiszen a szervezők meghívták Mészáros Máté A távolság mechanikája – Közös tér című előadását is, amit május 16-án lehet megtekinteni a Hangvilla előtti téren. Május 19-én, 16 órától szintén a veszprémi Kossuth utcán, a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói mutatják be helyspecifikus darabjukat, a Lordok táncát. Május 20-án, 17 órától, újra a Hangvilla előtti teret lepik el a táncosok, ekkor lehet megtekinteni ugyanis a Goda Gábor–ArtusHajótöröttek című előadását.

A fesztiválon bemutatott szabadtéri előadások ékköve egyértelműen a Compagnie Belova-Iacobelli társulata Sisypholia című darabja lesz. Sziszüphosz mítoszából kiindulva egy különös bábalakot képzelhetünk el, akinek fő kellékeleme egy gigantikus, ruhákkal teli labda, melyet a Kossuth utcán görgeti végig, bevonva a járókelőket is a darabba. Az előadást késztszer, május 16-án és 17-én is 16 órától tekinthetik meg az érdeklődők.

A teljes program és a jegyvásárlás az alábbi oldalon elérhető.

 

Forrás: veszprémbalaton2023, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> PETŐFI TÁNCJÁTÉKKAL DOBBANT AZ EKF NYITÓHÉTVÉGÉJE

>> LÁTOGATHATÓ BALATONFÜRED LEGÚJABB BÜSZKESÉGE