Miért várjuk az Örvényesvölgy Fesztivált?


2023.04.06 - Balatonica
táncoló lányok naplementében

Bejelentette egyedülálló programkínálatát a zalacsányi Örvényesvölgy Fesztivál, és elindult a napijegyek értékesítése a két hétvégén, június 9-10-én és 16-17-én tervezett programokra. Igazi jazz, soul, blues és elektro-swing különlegességek, e-bike túrák, sőt még nyílt régészeti ásatás is várják a látogatókat.




Bemutatták az Örvényesvölgy Fesztivál részletes programját, amelyet júniusban két hétvégén, 9-10-én és 16-17-én tartanak Zalacsányban. Az első hétvége programjai a magyar hagyományok, a magyar népzene köré fonódnak, gazdag gyerekprogramokkal, különleges koncertekkel, esténként táncházzal. A második hétvégén a hangsúly a nemzetközi fellépőkön van, 5 külföldi sztárvendég érkezik majd Zalacsányba, köztük a jazz, a soul, blues és az elektro-swing legnagyobbjai. 

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program támogatásával érkező nemzetközi sztárvendégek, mint CANDY DULFER, a GIPSY KINGS by Diego Baliardo, KEVIN DAVY WHITE és a DELADAP mellett számos új magyar előadót jelentettek be.

Fellép az idén harmincadik születésnapját ünneplő ANIMA SOUND SYSTEM vendégművészeivel: Mitsoura Mónikával, Magyar Borival és a Romano-Drom vezető Kovács Antallal. JUHÁSZ GÁBOR Gramofon- és Artisjus-díjas jazzgitáros triójával, és KAROSI JÚLIA, jazzénekes vendégszereplésével mutatja be Planets című új albumát. GYÁRFÁS ISTVÁN jazzgitáros triója koncertjével Szabó Gábor, a világ legismertebb magyar jazzművészének emléke előtt tiszteleg. New Yorkból tér haza NÉMETH FERENC jazzdobos, aki igazi nagyágyúkat hoz magával: Seamus Blake tenor-szaxofonost, aki jelenleg Roger Waters zenekarában játszik, és Gilad Hekselman, gitárost. 

 

 

A lenyűgöző természeti környezetben reggel jógával és hangtálfürdővel indulnak majd a szombati napok, napközben ingyenes e-bike túrák indulnak több turnusban. Az elektromos rásegítéses kerékpárok segítségével az esti koncertek előtt bárki megismerkedhet a környék természeti szépségeivel és a Zala-Völgyi Nyitott Portákkal, ahol kóstolóval várják a résztvevőket. Igazi különlegessége lesz az a nyílt régészeti ásatás, ami Örvényesvölgyben zajlik. A Göcseji és Balatoni Múzeumok vezetésével, önkéntesek bevonásával végzik majd az egykori pálos kolostor régészeti feltárását, amelybe a fesztivál közönsége is betekinthet. Külön hangsúlyt kapnak a gazdag gyerekprogramok: interaktív mesejátékokkal, koncertekkel, kézműves foglalkozásokkal, játszóházzal várják a családosokat.

FRISSÍTÉS!! Öt naposra bővül az Örvényesvölgy Fesztivál. A tervezettnél is hosszabb lesz, öt napig tart Magyarország legújabb fesztiválja. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával megvalósuló, már eddig is izgalmas gyerekprogramokban bővelkedő eseménysorozatot a szervezők egy további gyereknappal bővítik: június 11-én, vasárnap bábszínházi előadásokkal és kézműves foglalkozásokkal várják a legkisebbeket a zalai dombok közé.

 

Forrás és képek: veszprémbalaton2023

KAPCSOLÓDÓ

>> JUBILEUMI FESZTIVÁL A KIRÁLYNÉK VÁROSÁBAN

>> NÉGY GRAMMY-DÍJAS ÉRKEZIK VESZPRÉMBE