A szórakoztató színház krémje a Balatonra vonul


2023.05.20 - Balatonica
színházi látcső

A budapesti Thália Színház lényegében egész nyárra a Balaton-felvidéki Salföldre költözik, az úgynevezett Thália Nyárikertbe. A Szabadtéri Színházak második Találkozóját pedig a Kultkikötő szervezésében idén Balatonbogláron és Alsóörsön tartják meg. Mindkét esemény ismert neveket és változatos műfajokat vonultat fel.




A Balaton északi partjától három kilométerre, a Káli-medence kapujában, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szívében elhelyezkedő Salföld, a kikapcsolódás és a pihenés igazi színtere. Ezen a kivételes helyszínen kínálja kulturális programjait – az idei nyáron először, június közepétől augusztus végéig – a Thália Nyárikert.

A fedett színpaddal és 250 fős nyitott nézőtérrel rendelkező játszóhely kamaradarabok és zenés estek befogadására ideális. Szombatról szombatra a Thália Színház szórakoztató produkciói, önálló estek, valamint gyerekelőadások és koncertek is várják az idelátogatókat. 

A fesztivál kapuit június 17-én nyitják a Művészet című sikerdarabbal. A későbbiekben műsorra kerül Pindroch Csabával a Segítség, megnősültem!, Ónodi Eszter & The Open Pub koncertje, Udvaros Dorottya és Földes László HOBO eredeti produkciói, a kicsiknek a Csukás-mese és a Boribon nyaral. A programsorozatot augusztus 26-án Martin McDonagh A nagy kézrablás című fekete komédiája zárja.

 

Forrás: Thália Színház Facebook

 

A Szabadtéri Színházak Találkozójának idei, Balaton-parti programsorozatát június 17. és 25. között rendezik meg Balatonbogláron és Alsóörsön, a Kultkikötő különleges fesztiválhelyszínein. Mindkét helyszínen 1-1 hétig zajlik a fesztivál, az ország különböző pontjairól érkező színházi előadásokkal. 

Balatonbogláron kiemelt érdeklődésre számíthat Neil Simon darabja, a Furcsa pár női változata Szarvasról, Mika Myllyaho Káosz című kortárs darabja Kőszegről, vagy a De mi lett a nővel? fergeteges Csehov-átirat a Gyulai Várszínházból.

Az alsóörsi Amfiteátrum 750 fős szabadtéri nézőteréről többek között a szegediek előadásában a Faludy György életét feldolgozó Tenyérvonalakat, Eperjes Károllyal az Isten komédiását Esztergomból, vagy a szentendreiek Macskadémon című mjuzikel komédiáját tekinthetjük meg.

Lesz tehát sokféle nyári színház a Balatonnál, ugyanakkor az index utánajárt, hogy a programok anyagi fedezete késik, így több tervbe vett, izgalmas produkcióról sajnálatosan le kellett mondania a szervezőknek. Nézőként azzal támogatjuk a rendezvényeket, ha minél több szabad esténket a csillagos ég alatti nézőtereken töltjük. 

 

Forrás: szinhaz.online, Fotó: Pixabay

KAPCSOLÓDÓ

>> SZÍNHÁZ NYÍLT A KERTEMBEN

>> A SZÍNHÁZ AZ UTCÁRA KÖLTÖZIK