Mi minden rejlik az alsóörsi Varázserdőben?


2023.04.24 - Balatonica
Alsóörs rendezvénytér

Az Amfi Alsóörs kulturális-közösségi létesítményt az egykori kőfejtő helyén hozták létre tavalyelőtt. Szerencsére idén is kinyitnak és a napokban ismertették is a tervezett programot. Lesznek napközis táborok, sportolási lehetőségek, színház, kertmozi, valamint újranyit az ország jelenleg legnagyobb planetáriuma.




A Csere-hegy sziklafalába vájt alsóörsi rendezvénytér az 1970-es évekig vöröskő-bányaként funkcionáló kőfejtő volt. 2021-ben egy hatalmas planetárium, egy csapatépítésre és táborozásra kitalált közösségi épület, egy bár, egy játszótér, valamint egy 450 férőhelyes, 12 soros, félköríves, vöröskőből készült amfiteátrum (koncertek és filmvetítések színhelye) épült a Varázserdő közepébe. Azóta tavasztól őszig jobbnál jobb programokkal vár az Amfi Alsóörs

 

 

A kulturális-közösségi terület lényegében három fő lábon áll: egyik a színház- és koncerttér, másik a digitális játéktér, harmadik pedig a planetárium. Igazi kuriózum az AMFI Alsóörs interaktív kincskereső játéka, mely a mai modern technikát hozza el erdei környezetbe, és ahol 2-8 fős csapatoknak játékos feladványokon keresztül kell megkeresni az erdőben elrejtett vöröskő installációkat (12 faragott kőfigurát). A programot felnőtt csapatépítéshez és családi kikapcsolódáshoz egyaránt ajánlják. A planetárium május 5-én nyit olyan vetítésekkel, mint A sötét anyag misztériuma és a Földönkívüli világok nyomában. Az amfiteátrum idei nagy dobása egy háromnapos Némafilm Fesztivál lesz, mellette igazi örömkoncertek (Csík Zenekar, Budapest Bár) vannak még kilátásban. A sportolni vágyókat erdei tornapálya és az íjászpálya várja, de a szervezők kapcsolatban vannak a helyi lovardával is. Az osztálykirándulások és napközis táborok természetközeli élményét az erdei tanösvény teszi teljessé.

 

Forrás: veol.hu, Fotók: Amfi Alsóörs Facebook

KAPCSOLÓDÓ

>> BICIKLIK TEKERIK A MOZIT ALSÓÖRSÖN

>> MESESZÉP BALATONI SZÁLLÁSHELYEK