A színház az utcára költözik


2023.04.02 - Balatonica
színházi maszkok kirakatban

Idén új helyszínre, a balatonalmádi Öregparkba költözik a Bondoró Utcaszínház Fesztivál. Az utcaszínházi műfajok széles repertoárja mellett koncertek és kiállítások, marionettjáték és világító bábok, árnyékszínház és tűz show is szerepel a sokat ígérő kínálatban.
A Bondoró Fesztivál Magyarország egyetlen utcaszínházi fesztiváljaként 2019-ben került be a köztudatba, s immáron ötödik éve varázsolja közénk a rá jellemző színes, vidám kavalkádot. A fesztivál célja az utcaszínházi műfajok széleskörű népszerűsítése mellett az, hogy a hazai utcai művészek számára egy nemzetközileg is elismert porondot teremtsen a Bondoróval, ahol a fesztivál a nemzetközi utcaművészeti színtér egyik kiemelt európai központjává válhat.

Idén új helyszínre, a balatonalmádi Öregparkba költöznek a produkciók június 30. és július 2. között.

A Bondoró Fesztivál a kultúra és művészetek iránt érdeklődő családok hagyományos, nyáreleji programja. Egy olyan összművészeti fesztivál, ahol minden korosztály megtalálja a számára tetsző programot, legyen szó bábelőadásról, meseestről, vagy felvonulásokról, utcazenei műsorról, illetve újcirkuszi produkcióról vagy nagykoncertekről. A családok, gyerekek és szüleik, valamint a fiatal felnőttek is találnak megfelelő programot a kínálatban. Nem beszélve arról, hogy a fesztiválon szinten minden pillanatban történik valami, ami mosolyt csal az arra járók arcára. Az egyszeri és megismételhetetlen, vidám momentumok garantáltan rabul ejtik az ide érkezőket. A fesztivál évről évre több nemzetközi attrakciót sorakoztat fel: a 2022-es évben 13 külföldi produkciót láthattunk és ez a repertoár 2023-ban jócskán tovább bővül. 

 

Forrás: Bondoró Facebook, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> VILÁGHÍRŰ KÍNAI BÁBOS A SZÍNHÁZI OLIMPIÁN

>> BALATONALMÁDIBAN SZÍNESRE FESTIK AZ UTCAI LÉPCSŐKET