Színház nyílt a kertemben


2023.05.09 - Balatonica
Színház nyílt a kertemben

Lenne kedvetek befogadni egy kész színházi produkciót a hátsó kertetekbe? Ha igen, milyen műfajban? Gyerekdarab, stand-up, opera? A SZÍNHÁZ A KERTEMBEN kezdeményezés ezzel a játékos formával kísérletezik. A soron következő hétvégén épp Dörgicsén.




A Színház a kertemben projekt keretében falubéli magánházak, nyaralók nyitják ki egy-egy estére a kapuikat, mintegy kulturális teret biztosítva az előre regisztráló nézők számára. Vendéglátó bárki lehet, aki nyitott erre és izgalmasnak tartja a feladatot, illetve a kertje is alkalmas a nagy feladatra: egy színházi est örökbefogadására. Az egy- vagy kétszemélyes darabok révén egy családias, exkluzív program jön létre, az estek egyediségét a vendéglátók adják. A program egyszerre segíti a helyiek és környékbeliek jobb megismerését, nyitottságát. Általa olyan kapcsolódások jöhetnek létre, amelyekre eddig nem volt precedens: az őslakos eddig sosem látott be a nyaralós kerítésén belül, és a nyaralós sem szomszédolt még Ilonka néni kertjében.

A Dörgicsei Merítkező a soron következő szombaton és vasárnap (május 13-14.) zajlik majd, mindkét hétvégi napon 2-2 előadással, különböző műfajokban, hogy minden érdeklődő találhasson ízlésének megfelelő előadást. A programra minden érkezőt arra kérnek, hozzon saját poharat és pokrócot.

 

 

Meghívott közreműködők és helyszínek:

SZOMBAT, MÁJUS 13.

16:00 Ács Tamás előadóművész: A bor dicsérete,
Helyszín: Aranysörte Kézműves Borászat

19:00 Szerb Antal Színház: Piaf-Brel est
Helyszín: Dörgicsei Levendula Major

VASÁRNAP, MÁJUS 14.

17:00 Csavar Színház: A helység kalapácsa,
Helyszín: Dörgicse, Fő utca 75.

19:00 Operabeavató Palerdi Andrással és társaival
Helyszín: Kisdörgicse, Diófa utca 35., Landhaus Dörgicse

Ez a rendezvény is a Pajta Program egyre szélesebbre tárt ernyője alaltt valósul meg.

 

Forrás: veszprembalaton2023, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> INTERAKTÍV JAZZ ÉS SZURKOLÁS A MŰVÉSZVÖLGY KÚRIA ÁTADÓJÁN

>> A SZÍNHÁZ AZ UTCÁRA KÖLTÖZIK