Vulkanikus borok és teliholdas éjszaka a Szent György-hegyen


2023.05.30 - Balatonica
Szent György-hegy poszter

Hegymagasi marhaságok, Borbolt a völgyben, Pláne Badacsony borterasz. Ismerősek a nevek? Ha nem, június 3-án felfedezhetitek mindet és még jóval többeket a hatodik Szent György-hegy hajnalig borkóstoló barangolás során. Lesz még gyönyörű panoráma, telihold, élő zene és sok jó barát!




A hatodik Szent György-hegy hajnalig teliholddal valójában már június 2-án, péntek késő délután elrajtol kicsiben. A Boksay Szőlőbirtokon (a Lengyel-káplona alatti pince teraszán) hidegtállal szervírozott borpárlatokat kóstolhatunk. A Zöldülő Terasz madárcsicsergős kertjében darts, lengőteke, finn kugli, petanque, lég golf, pingpong bajnokságok várnak. A Killer Pincészetben Vizsolyi János szobrászművész kiállítását csodálhatjuk meg. Bojár Iván kertjében a hegy irodalmi lapja, a VULKÁN szervez lapbemutatót az olaszrizling mellé.

Június 3-án, pénteken Mácsány Zsuzsanna geotúra-vezető kirándulásokat szervez a hegyre, sok érdekességgel a régmúlt időkről. A pincék közül a legtöbb csak ilyenkor látogatható nyilvánosan. A Hóbor Pincében Maya N Peti vár akusztikus soul-pop magyar és külföldi slágerekkel, olykor retró hangulatokkal. A Szászi Birtok műfaji sokszínűségében francia sanzonos bohémság vegyül indie folk-rock vagánysággal. A Horváth Pincénél KODACHROME koncert, kemencében sült ételek és többféle pörkölt csúszik a jó borokhoz. A Pál Pince idén debütál, világzenét hoznak ukulelével, chili con carnét darált hússal, s mindehhez finom Pinot blanc vagy Cabernet sauvignon dukál. A Molnár Családi Birtokon egy hamisítatlan kerti partiba csöppenhettek (a StreetFood Kitchen gondoskodik róla), ahol a kilátás csak ráadás. A Pap Wines egy varázslatos multikulti kert vegetáriánus bár konyhával és natúr borokkal. A vendéglátok között lesz még: Hegymagasi marhaságok, 2HA Szőlőbirtok, Borbolt a völgyben, Pláne Badacsony, Napvirág, Napsárkán Pince, Nyári Pince. A vasútállomás szomszédságában található Gilvesy B-üzem egyfajta fogadó helyszín, ahol tágas parkoló, behűtött borok, finom falatok várnak egy meglepetés gasztro pop-up formájában, és ugyanitt naplementés live DJ set zárja a körbekóstolást Klark Can't és barátai jóvoltából. 

 

Fotó: Wikipedia / Derzsi Elekes Andor

 

Jegyek kizárólag interneten, a TIXA felületén válthatók, egészen az esemény napjáig. A 6500 Ft-os belépő tartalmazza a belépést a pincékhez, a zenés programokat, a részvételt minden egyéb kísérő rendezvényen, a kóstolópoharat, amit haza is vihetünk, az adott évre szóló karszalagot és a térképet. 

A közlekedést a pincék között hegybuszok segítik. 

BUSZOK MENETRENDJE
Ábrahámhegy  ››› Szent György-hegy: 16:00, 17:00, 18:00, 19:00

Szent György-hegy ››› Ábrahámhegy: 22:00, 23:00, 00:00, 01:00

Megállók: Ábrahámhegy vasútállomás - Badacsonyörs Vánkos buszmegálló - Badacsonytomaj, vasútállomás buszmegálló - Badacsony, MOL kút buszmegálló - Badacsonylábdihegy,71főút buszmegálló - Badacsonytördemic, 71főút buszmegálló (Szigliget bekötőút) - Hegymagas, Szent György-hegy hajnalig főbejárat (Mókus körút alja)

A buszjegy ára: 2000 Ft

 

Fotó: pixabay / nyarytamas

 

Ne búsuljunk, ha esetleg lemaradunk a hétvégi kóstolókról. Szüret előtt, szeptember 2-án újra megtelik élettel a Szent György-hegy, a tavalyi sikeren felbuzdulva ugyanis idén is lesz MATINÉ, a Szent György-hegy HAJNALIG napközbeni kistestvére, ahol déltől este 8-ig várnak a pincék nyitott kapukkal. Gyertek társaságban, családdal, akár gyerkőcökkel, kóstoljatok és sétáljatok egy nagyot! Piknik, finom falatok, jó borok, hangulatos kertek várnak. Részletek hamarosan...

 

Forrás: szentgyorgyhegyhajnalig.hu

KAPCSOLÓDÓ

>> BOROK, PANORÁMA, ZENE

>> LADY HAMILTON SZOBROT KAP A BALATONGYÖRÖKI SZÉPKILÁTÓNÁL