Vadiúj vitorlás megállópontok


2023.10.28 - Balatonica
kajak kenu pont keszthely

Kishajós vízi megállópontok létesültek Balatonfüreden és Keszthelyen, melyeket idén tavasszal már birtokba is vehettek a látogatók. A Magyar Vitorlás Szövetség és Kajak-Kenu Szövetség sportág-specifikus turisztikai céljait kiszolgáló létesítményekről most építészeti szemmel jelent meg fotós beszámoló.




A két – egyenként 1,940 és 1,398 milliárd forintból megvalósult – projekt célja a különféle sportturisztikai tevékenységek összekapcsolásával közös megállóhelyek hálózattá alakítása volt. Ez a forma lehetővé teszi a turisták számára a célállomások bejárását, valamint a túravitorlázás távlati koncepciójának is megfelel.

A Balatonfüredi Megállópont fejlesztéséről az epiteszforum.hu tett közzé fényképes beszámolót. Mint írják, a hangárokat, raktárakat, vizes blokkokat és öltözőket is magában foglaló kétszintes épületet a funkcionalitás és az egyszerűség jellemzi. Az épület egyetlen, nyújtott traktusból áll, amelyet harántfalas rendszer oszt funkcionális egységekre. Az emeleten vendégszobák és irodák létesültek. Az épület karakterét meghatározó acél oszlopsor és árnyékoló a kikötőépületekre a  Balaton partján jellemző, hangsúlyos kék festést kapta. A közelmúlt balatonfüredi fejlesztései egészen átalakították a város arculatát: időközben megújult a városi strand, a városi nagykemping és környezete, a Kékszalag sétány és az Anna sétány, valamint megépült egy 80 szobás szálloda is.

Keszthelyen a frissen létesült Kajak-Kenu Pont a Keszthelyi Yacht Kikötő melletti Libás strandon, a város keleti részén várja a látogatókat.

 

 

Forrás: turizmus.com / epiteszforum.hu, Fotó: Libás Strand Keszthely FB

KAPCSOLÓDÓ

>> ŐK MIND ÁTEVEZTÉK A BALATONT

>> ISKOLAHAJÓ PROGRAM INDUL BALATONFÖLDVÁRON