Ők mind átevezték a Balatont


2023.07.20 - Balatonica
kajakozók nyílt vízen

Szikrázó napsütésben és jó hangulatban telt a 2023-as Hervis Balaton-Átevezés. Múlt szombaton több, mint 4000 ember teljesítette a Zamárdi-Tihany-Zamárdi útvonalat. A hobbilapátolók mellett a sportág korábbi klasszisai is elindultak a mezőnyben.




Ezúttal is Zamárdiban fogadták a vízisportok szerelmeseit, ahol az indulók egy tihanyi fordulóval egybekötve nyolc kilométert eveztek Közép-Európa legnagyobb állóvízén. Több, mint 4000 induló állt rajthoz, mintegy 2300 egység teljesítette a távot kilenc kategóriában. A sárkányhajósok már kilenc óra után elrajtoltak, tíz órától a kajakos, kenus és SUP-os egyégek szálltak vízre, az utolsó egység délután kettőkor indult el.

Az eseményen a sportszeretők mellett többek között Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, Janó Márk közigazgatási államtitkár és Németh Balázs, a Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója is ott volt, valamint Birkás Balázs, kétszeres világbajnok kajakos, a háromszoros olimpiai bajnok Storcz Botond és az olimpiai ezüstérmes Tóth Dávid is elindultak, de még a Sydney olimpiai ezüstérmes kajakpárosa, Kovács Katalin és Szabó Szilvia is újra egy hajóban evezett (23 év szünet után) Zamárdiban.

A célba érkezést követően mindenki megkapta jól megérdemelt befutóérmét.

 

 

Forrás: aquamagazin.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> NEVEZZETEK MOST, HOGY JÚLIUSBAN ÁTEVEZHESSÉTEK A BALATONT!

>> EVEZÉSHEZ FELÁLLNI!