Iskolahajó program indul Balatonföldváron


2023.04.07 - Balatonica
idős férfi két gyerekkel vitorlázik

A vitorlás sportsikerek Balatonföldvárnak elvitathatatlan hírnevet szereztek és a vízisport egyik bázisává emelték a települést. Az iskolahajó program a földvári vitorlázás hagyományait hivatott őrizni, zászlóshajója a balatonföldvári kikötőhellyel rendelkező 70-es cirkáló, a Krajcár lett.




Az ISKOLAHAJÓ program gyerekeknek és fiataloknak szól, környezettudatos oktatóprogram keretében ösztökéli őket a Balaton valódi megismerésére, segít felfedezni számtalan lehetőséget, és értékelni azt az életminőséget, amit a tó és Földvár adottságai nyújtanak. Az oktatóprogram továbbá próbára teszi az együttműködési készséget és az egyéni képességeket is. Mindemellett kiváló alkalom a csapatépítésre, a közösség összekovácsolására. 

Az életreszóló élményeken, a sportban elérhető eredményeken kívül a hajózáshoz elengedhetetlen szakmák alapjait sajátíthatják el a fiatalok, úgy mint kötélmunkák, vitorlakészítés, hajóépítés, karbantartás alapjai. A hajó szervíze, napi karbantartása, és a versenyekre való felkészítése is az ő feladatuk. Az oktatás terepét szolgáltató Krajcár 70-es cirkáló egy többszörös bajnok hajó: impozáns méreteivel és formájával Balatonföldvár méltó reprezentánsa. Fedélzetén a gyermekeknek és fiataloknak életreszóló élményekben lehet részük.

 

 

Balatonföldváron a vízisport élet szinte egyidős a településsel. A fürdőtelepen már 1898-ban Regatta Egylet működött. Balatonföldvár a vitorlás sportnak olimpikonokat, világ, Európa- és magyar bajnokokat adott, nevelt ki az elmúlt évtizedek alatt. A program helyszíne és központja az újonnan épülő kikötő, mely tökéletesen reprezentálja a program céljait. Ennél tökéletesebb bázist nem is kívánhatnának a résztvevők, hiszen itt a vitorlázás, evezés és egyéb vízisportok egy 21. századi, korszerű és minden igényt kielégítő helyszínen kapnak helyet.

 

Forrás: balatonfoldvar.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> HÚSVÉTKOR INDUL A BALATONI HAJÓZÁSI SZEZON

>> HAJÓZÁSTÖRTÉNETI CSEMEGE AZ EGÉSZ CSALÁDNAK