Útjára indul a Balatoni Filmzene Fesztivál


2023.07.18 - Balatonica
bakelit lemezek

Augusztus 25-e és 27-e között első alkalommal rendezik meg Balatonalmádiban a Balatoni Filmzene Fesztivált. A program szervezője a Balatonalmádi Aranyhíd Polgári Egyesület, támogatója a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. és Balatonalmádi Város Önkormányzata. De kik fognak zenélni?




A Balatoni Filmzene Fesztiválon három nap alatt három színpadon csaknem húsz műsorszámban csendülnek fel a mozivászonról ismerős dallamok. Találkozhatunk a klasszikus filmzenék ikonikus dallamaival, de felfedezhetjük a legfrissebb filmek zenei különlegességeit is. A fellépők között lesz az óbudai Danubia Zenekar, a Magyar Honvédség Légierő Zenekara, a veszprémi Mendelssohn kamarazenekar, a Swing ’a la Django és Szőke Nikolett, valamint Müller Péter Sziámi is. A pénteki nyitógálán a Danubia zenekart egy igazi sztárvendég, Marcello Rota dirigálja, szólót énekel Christina Mosca.

A kisszínpad a Balaton-parton lévő Erzsébet sétányon, valamint a Süss fel nap! színpad a Káptalanfüredi Strandon ingyenes programokkal, esténként térzenével várja az érdeklődőket. Napközben zenei workshopok színesítik a programot. A nagyszínpadi produkciókat a Magtár kulturális intézmény különleges, háromszáz fő befogadására alkalmas rendezvény pincéjében láthatja a közönség. A részletes program beharangozása és belépőjegyek árusítása a fesztivál honlapján hamarosan elérhetővé válik.

Czompó Gábor, a rendezvényt szervező Balatonalmádi Aranyhíd Egyesület elnökségi tagja elmondása szerint a Balatoni Filmzene Fesztivált a képzelet és a zene találkozása ünnepének szánják, ahol a legkiválóbb filmzenék szólalnak majd meg, a filmvásznon korábban átélt élmények, érzelmek, könnyek és kacajok, örömök és bánatok újból megelevenednek, és ahol a kiváló zeneszerzők mesterműveit tehetséges zenészek mutatják be.

 

Forrás: veszprembalaton2023, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> A SZÍNHÁZ AZ UTCÁRA KÖLTÖZIK

>> BALATONALMÁDIBAN SZÍNESRE FESTIK AZ UTCAI LÉPCSŐKET