Tulipánszüret a Kincsek Völgyében


2023.04.11 - Balatonica
színes tulipánok

A kehely alakú hagymás dísznövénynek, a tulipánnak több ezer nevesített fajtája ismert. A Balatontól délre, a kőröshegyi Levendulásban és a bálványosi Kincsek Völgyében egész áprilisban várnak a tavaszi színekben pompázó tulipánmezők, ahonnan frissen metszett csokrokkal ajándékozhatjuk meg egymást.




Magyarország legnagyobb tulipánszürete a KŐRÖSHEGYI LEVENDULÁSBAN várja az érdeklődőket április 13. és 23. között minden nap. Két, fotózás céljára elkülönített tulipánmező garantálja a látványos hátteret a szüreteléshez (nem muszáj vásárolni sem). A további területek folyamatosan virágoznak, ahová körülbelül félmillió, változatos fajtájú, színű és alakú tulipánt ültettek. Szakaszosan nyitják meg a leszedhető sorokat, így biztosítva, hogy a szüret teljes ideje alatt legyen elérhető virág a látogatóknak. A helyszín egy autentikus gazdaság, sok-sok tágas zöldterülettel. Váltócipővel, esős napokon gumicsizmával felszerelkezve érdemes jönni. Metszőolló letéti díjért cserébe kölcsönözhető a helyszínen. A birtok kutyabarát: pórázon sok szeretettel várják a négylábú kísérőket is. Belépődíj: 790 Ft/fő, tulipán ára: 300 Ft/szál.

A Kőröshegytől valamivel délebbre találjátok a bálványosi KINCSEK VÖLGYE meditációs központot. Itt az elmúlt ősszel több tízezer tulipánhagymát ültettek Mandala formákba, azaz 4 különböző minta mosolyog a látogatókra. A Teakincs Teaházban a szüret ideje alatt kézműves sütemények, pohárkrémek, egészséges smoothiek, limonádék, prémium szálas és filteres teák, idény szerinti ínyencségek közül válogathatunk. A helyszín minden áprilisi héten csütörtöktől vasárnapig tart nyitva (dátum szerint: 13-16, 20-23, 27-01.), és az egyes hétvégékre különleges programokkal készülnek a kézműves vásár zárt terében. Ez a terület is kutyabarát. A bejáratnál támogatói jegyet kínálnak, amiért 1 szál tulipán vagy nárcisz jár.

Mindkét programot felkarolta a NYITOTT BALATON akció, amelynek célja, hogy megmutassa, a balatoni régió nem csak a nyári, fürdőzésre alkalmas időszakban jelenthet vonzó úti célt a turisták számára, hanem a tavaszi időszakban is képes olyan kínálatot biztosítani, amiért érdemes ide utazni. Kiemelt küldetésük, hogy az ebben az időszakban szervezett legalább száz programot akár kerékpárral is érdemes legyen megközelíteni.

 

Forrás: nyitottbalaton.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> EZEK MIND ERDŐREZERVÁTUMOK

>> NYÍLIK A TÉLTEMETŐ, PUSZTUL A KŐRIS