Tavaszra elkészül Balatonfüred új rendezvénytere


2023.02.28 - Balatonica
konferencia székek

Tavaly nyár óta épül Balatonfüred legújabb látványossága, a multifunkcionális konferencia-központ, mélygarázzsal. A második ütemben tartó kivitelezés során jelenleg már a belső tereken dolgoznak, és az ígéretek szerint tavasz végére elkészülnek az egész beruházással. Nyitás után rendezvényeknek és kiállításoknak ad otthont az impozáns tér.




Balatonfüred látképe hamarosan új állandó elemmel frissül. A Huray István utcai parkoló helyén, a KÖZTI Zrt. tervei alapján épülő komplexumnak két fő funkciója lesz: egyrészt nagyszabású rendezvényeknek ad otthont, ezen belül konferenciaközpontként és kiállítótérként is használják, valamint az első ütemben már megépült egy mélygarázs a rendezvényekre érkezők parkolási lehetőségeinek biztosítására.

 

Forrás: Magyar Építők/Közti

 

Pillanatnyilag 75 százalékos készültségnél tart a projekt. Az épület megjelenését három fő anyag jellemzi: a kő, az üveg és az épület ötödik homlokzataként megjelenő zöldtető. Utóbbi a létesítmény egyik különlegessége, amely által belesimul a környezetébe. A kétszintes épületet szintén három nagy, funkciójában elkülöníthető tércsoport alkotja: előcsarnok a hozzá kapcsolódó kiállítóterülettel, a 650 fős plenáris terem, valamint a földszinti és emeleti szekciótermek.

 

Forrás: Magyar Építők/Közti

 

A komplexum központi tere az a 650 fős plenáris terem, amely elsődlegesen konferenciáknak ad helyet, de a benne található, kissé megemelt színpad révén alkalmas lesz színielőadások, zenei rendezvények tartására is. A helyiséget magas színvonalú hang- és világítástechnikai berendezésekkel látják el, ezek beszerelése folyamatos. A fentieken kívül a szükséges kiszolgálóhelyiségekkel, illetve fogadótérrel látják el az épületet.

A balatonfüredi komplexum a tervek szerint késő tavasszal készül el. A programnaptár utána lesz nyilvános. További fotókat a Magyar Építők eredeti cikkében találtok.

 

Forrás: Magyar Építők, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> MEGÚJULT A BALATON IKONIKUS SZÁLLODÁJA

>> ÍGY BŐVÜL A VESZPRÉMI ÁLLATKERT