Társasjáték és nyereményjáték a zöld gondolat jegyében


2024.06.12 - Balatonica
zöld dobókockák

A biológiai sokféleség nemzetközi napja alkalmából, A mi sokszínű kertünk című országos kampány részeként, szemléletformáló makettjét és társasjátékát mutatta be a Nők a Balatonért Egyesület Gyenesdiáson.




Szauer Rózsa, a NABE elnöke arra hívta fel a figyelmet: világszerte drámaian csökken a biológiai sokféleség, mintegy egymillió állat- és növényfajt fenyeget a kipusztulás veszélye. Az emberi tevékenység hatására naponta akár két tucat faj is kihalhat. Ezért indította el a Magyar Természetvédők Szövetsége szemléletformáló kampányát, amelyhez csatlakozott a Nők a Balatonért Egyesület, 22 további szervezettel együtt. Országszerte több mint háromszáz rendezvényt szerveznek, elsősorban a jó gyakorlatok bemutatására.

A NABE a most bemutatott társasjáték mellett számos más eszközzel is segíti a zöld gondolat erősödését. Kiadványaik például arra kínálnak ötleteket, hogyan ösztönözhetjük madarak, ragadozó rovarok és más állatok megtelepedését a kertünkben. A mostani kampányhoz nyereményjáték is csatlakozik: a jó példákról tanúskodó fotóit bárki feltöltheti a Magyar Természetvédők Szövetségének honlapjára, a nyertesek között pedig hárommillió forint összértékű ajándékokat osztanak szét.

 

Forrás: zaol.hu, Fotó: unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> BALATONFÜREDEN ŰRKONGRESSZUST RENDEZNEK

>> STREET TRAINING: TANULÁSI FESZTIVÁL A BALATON PARTJÁN