Balatonfüreden űrkongresszust rendeznek


2024.05.31 - Balatonica
mars napágy

2024 június 7-én rendezik meg az első hazai űrkongresszust Balatonfüreden, a Kongresszusi Központban. Az eseményen előadást tart mások mellett a volt NASA oktatási igazgatója. A nap folyamán a tudományos előadások mellett kiállítások, kerekasztal beszélgetések várják az érdeklődőket.




A szervező ORION Űrnemzedék Alapítvány elnöke, Fenyőfalvy Anett elmondta: ezen a napon bemutatkozik az űrszakma, kötetlen találkozások, beszélgetések születhetnek, és látható lesz, még ha csak részleteiben is – micsoda „űrisztikus” dolgok vesznek bennünket körül, akár a mindennapi életünkben is. Hozzátette: az időpont nagyon is aktuális, ugyanis Farkas Bertalan után Magyarország ismét történelmi lépés előtt áll: az ország második kutatóűrhajósa készül a világűrbe, mégpedig harminc napra.

A rendezvényen előadást tart Jim Christensen (USA) volt NASA oktatási igazgató, jelenleg az Aldrin Family Foundation munkatársa, de jelen lesz Farkas Bertalan mellett a HUNOR-program kutatóűrhajósa, Kapu Tibor és kutatóűrhajós tartalékosa, Cserényi Gyula is.

 

 

Forrás: hirbalaton / spacejunkie, Fotó: unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> MIÉRT ÉRDEKELJEN AZ ÓCEÁNOK VILÁGNAPJA?

>> MIÉRT VAN EGYRE KEVESEBB HATTYÚ A BALATONNÁL?