Siófoki konferencia a Víz Világnapján


2023.03.20 - Balatonica
óriási hullám

Március 22-e: három évtizede a Víz Világnapja. Az alapítók célja volt, hogy ráirányítsák a figyelmet a könnyen elérhető tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére. Minderről a balatoni térség vonatkozásában tartanak konferenciát március 28-án, jövő kedden Siófok polgármesteri hivatalában.




A Víz Világnapi rendezvényt a szervezésért felelős Balaton Fejlesztési Tanács az alábbi gondolatokkal hirdette meg: 

A víz alapvető, pótolhatatlan lételeme minden élőlénynek. A víz természeti erőforrásként is értékes. A felszíni és felszínalatti vizeket megannyi gazdasági tevékenységhez használják fel: turizmusban, mezőgazdaságban, iparban, bányászatban, és természetesen a hétköznapi fogyasztáshoz. A víz megújuló természeti erőforrás, azonban nem körültekintő használata és a globális igények szakadatlan növekedése (népességgyarapodás, gazdasági növekedés, az életszínvonal növelés kényszere) következtében az egészséges édesvíz hiányától szenvedő lakosság aránya rohamosan emelkedik, a fenntarthatóságot veszélyezteti.

 

 

Tekintettel arra, hogy 2023-ban a Víz Világnap mottója Változtass most!, a siófoki rendezvény célja, hogy a résztvevők új ismeretekkel gazdagodjanak, tájékoztatást kapjanak a globális vízkörforgásban várható változásokról, körforgásos vízgazdálkodásról, a Víz és Egészség Jegyzőkönyv munkaprogramjáról, magyarországi vízkészletekről, a balatoni fürdőkultúráról és a gyógyvizek fajtáiról, jótékony hatásairól.

Az érdeklődőktől kérik a szervezők, hogy március 23-ig regisztráljanak a bftprogramok@balatonregion.hu email címen.

 

Forrás: hirbalaton, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> MÉG JOBB LESZ A BALATONI IVÓVÍZ. MI KELL HOZZÁ?

>> TAVASZRA ELKÉSZÜL BALATONFÜRED ÚJ RENDEZVÉNYTERE