Pontymánia és balatoni horgászverseny


2023.09.30 - Balatonica
horgászbotok

Szenzációs balatoni halhírek a héten. Egyrészt újra 30 kiló feletti pontyóriást fogtak, az idei szezonban az ötödiket, ezúttal Balatonmáriafürdő térségében. Másrészt szeptember 29. és október 7. között zajlik a XI. Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászverseny, ahol újabb rekordokra számíthatunk.




Káli Lajos szeptember 26-án a nyugati medence déli partján csalta horogvégre a rekordlistás pontyot, amit utána bejelentett a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.-nek, majd visszaengedte a hatalmas egyedet a Balatonba. A csodálatos töves pontos súlya 32,5 kg. Képeket és videót itt találtok.

Időközben kezdetét vette a XI. Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászverseny, ahol 163 csapat 600 horgásza verseng a győzelemért. Az NBBH a világ leghosszabb horgászversenye (187 órán át tart), ahol gyakorlatilag bármelyik helyről lehet nyerni. Annak ellenére, hogy a Balaton közép-Európa legnagyobb tava, a kiemelkedően jó helyek száma korlátos. Ezért döntöttek úgy a szervezők, hogy csak a magyar nemzetiségű csapatok nevezését fogadják be, így biztosítva a részvételi lehetőséget 150-nél is több magyar csapat számára. Továbbá fontosnak tartják, hogy a horgászok és a laikusok egyaránt ismerjék fel, hogy milyen felbecsülhetetlen és egyedi értéket képvisel a Balaton halállománya. Élőben is követhetitek az eseményt!

 

A második nap rekordja egy 21.525 grammos tőponty, amit a Carp 4 U Hungary csapat fogott ki Fonyódon

 

Az első helyezett csapat 2,5 millió forintot, a második 1,5 milliót, a harmadik pedig 1 milliót nyert. Október 1-jén megdőlt az NBBH 11 éves történetének mindenkori rekordja. A Bakony Carp Team Balatonakarattyán, a Gumirádli strandon 33,650 kg-os pontyot emelt partra.

 

Forrás: berek.hu, Fotó: NBBH Facebook

KAPCSOLÓDÓ

>> REKORD NAGYSÁGÚ PONTYOT FOGTAK

>> RENGETEG SZÚNYOGOT IRTOTTAK A CSAPADÉKOS HÓNAPOK UTÁN