Otthoni hajókázás a Balaton közepéről


2023.06.12 - Balatonica
katamarán badacsony siófok

A katamarán egy kéttörzsű személyhajó, a Balatonnál ilyenből van három: a Badacsony, a Füred és a Siófok elnevezésű. Utóbbiról egy online videócsatornán élőben követhetjük, hogy éppen merre jár az északi és a déli part között cikázva.




 A SIÓFOK katamaránt egy teljeskörű felújítás után a BAHART 2016-ban adta át újra a forgalomnak. A jármű befogadóképessége 500 fő. Érdekesség, hogy a Balaton első teljesen akadálymentesített hajója. A fedélzetén büfé üzemel. Svédasztalos fogadásokra, konferenciákra, zenés-táncos műsorokra is ki lehet bérelni. De például a BADACSONY katamaránon májusban jógát is tartottak, tehát csakis a programszervezők kreativitásán múlik, hogy mire használják a rendelkezésre álló kétszintes fedélzeti teret.

Ha szerencsénk van, pont menet közben kattinthatunk majd rá az élő videólinkre. Így bárhonnan élvezhetjük a változatos látképet, amit a katamarán útja érint. Kifejezetten ajánlott azoknak, akik Balaton-hiányban szenvednek, és már alig várják a hétvégi csobbanást. A heti időjárás-előrejelzés alapján egész héten napsütéses, szélcsendes időben csodálhatjuk a tavat, míg a hétvégén esetleg elkaphatunk egy-egy futó záport is a felvételeken.

 

 

 

Forrás: időkép / hirbalaton, Fotó: Bahart Facebook

KAPCSOLÓDÓ

>> HÚSVÉTKOR INDUL A BALATONI HAJÓZÁSI SZEZON

>> SAJÁT SLÁGERREL NYITOTTÁK MEG A BALATONI HAJÓZÁSI SZEZONT (2022)