Húsvétkor indul a balatoni hajózási szezon


2023.03.18 - Balatonica
balatoni hajó kikötőben

A balatoni hajózási szezon kezdete hagyományosan nagyszombat, ami idén április 8-ára esik. A BAHART (Balatoni hajózási Zrt.) első menetrendi hajója ilyenkor fut ki a siófoki kikötőből, amelyet Balatonfüreden a térség számos közszereplője, valamint több száz fős tömeg várja és köszönti.




Kevesebb, mint egy hónap, és a húsvéti hétvégén elindulnak az első hajók, kezdetét veszi az idei 177. hajózási szezon. A BAHART hajózász társaság tájékoztatója szerint az első hajó a Szent Miklós lesz, amely április 8-án (szombaton) 9 órakor indul Siófokról Balatonfüredre. A hajón a BAHART vezérigazgatója tart tájékoztatót, Balatonfüreden pedig 10 órakor kezdődik az első hajót fogadó ünnepi műsor a városi kikötőben, ezt követően a Szent Miklós ingyenes sétakört tesz az érdeklődőkkel.

A korábbi évek gyakorlatát követve a tavasz hátralevő részében még csak hétvégeken, ünnepeken és a fő útvonalakon (Fonyód-Badacsony, valamint Siófok-Tihany-Balatonfüred között) közlekednek majd a menetrendi hajók. A kompok ellenben egész évben üzemelnek, csak szélsőséges időjárás és kedvezőtlen jégviszonyok esetén nem indulnak. Sőt, március 10-től sűrítették a járatokat: Szántódrévből 6.40 és 18.40 perc között, Tihanyrévből 7.00 és 19.00 óra között 40 percenként indulnak a kompok.

 

 

Forrás: hirbalaton, Fotó: BAHART facebook

KAPCSOLÓDÓ

>> SAJÁT SLÁGERREL NYITOTTÁK MEG A BALATONI HAJÓZÁSI SZEZONT (2022)

>> HAJÓZÁSTÖRTÉNETI CSEMEGE AZ EGÉSZ CSALÁDNAK