Saját slágerrel nyitották meg a balatoni hajózási szezont


2022.06.13 - Balatonica
Saját slágerrel nyitották meg a balatoni hajózási szezont

A BAHART 2022-ben új menetrenddel, megújult arculattal, felújított hajóflottával és egy saját nyári slágerrel indítja a balatoni hajózási szezont.
A Balatoni Hajózási Zrt. 2022. június 10-én a Siófok katamarán fedélzetén tartotta nyári szezonindító sajtótájékoztatóját, ahol Veigl Gábor, a BAHART vezérigazgatója értékelte az év eddigi rekord eredményeit, beszámolt a nyári menetrendről és változásokról, számos új partneri együttműködésről, illetve kiemelt elemként a nemrég bevezetett online jegyrendszerről.

Elhangzott: a Balaton és BAHART szolgáltatásai iránti népszerűségének köszönhetően még a tavalyi rekord évet is 35%-kal haladja meg a komp utasforgalma, a szállított kerékpároké 50%-kal, míg a személyhajózás visszarendeződve a normál évekre megtörtént, több mint kétszer annyi utast szállítottak, mint 2021-ben. Visszatért a kedv a hajóbérlésekre és partnerrendezvényekre is, így például kerékpár- és futóversenyek, spinning komp és veterán autófelvonulás is helyet kapott a kínálatban. 

A nyári menetrend kapcsán elmondta, hogy a főszezon július 2-án kezdődik, 17 kikötőből menetrendi, 15-ből séta és nosztalgiahajók indulnak, míg 9-9 kikötőben lesz elérhető a varázshajó és bulihajó program. Siófok, Balatonfüred, Tihany és Balatonföldvár vonatkozásában több és közvetlen járatok indulnak, és augusztusban több lesz a programhajó is.

A jól megszokott programok mellett a kiemelt partneri együttműködések keretében lesznek Plázs bulihajók - összesen 5 alkalommal -, a büfékben pedig balatoni borászatok borai és pezsgői, illetve a „BAHART”-os kézműves sörök is helyet kapnak.

A nyári szezonindító csúcspontjaként bemutatásra került a New Level Empire által alkotott dal, Áthajózhatnánk címmel, mely a Balaton és Hajózás életérzését hivatott közvetíteni, bemutatni.


 

 

Forrás és borítókép: BAHART

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

>> Látványos klippel hozza el a nyarat a Belau