Nevezzetek most, hogy júliusban átevezhessétek a Balatont!


2023.06.07 - Balatonica
csónak lapát férfi felülnézetből

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség szervezésében július 15-én rendezik meg a 2023-as Hervis Balaton-átevezést. A résztvevők kajakkal, kenuval, SUP-pal vagy sárkányhajóval is teljesíthetik a nyolc kilométeres távot, amely Zamárdiból Tihanyba, majd onnan vissza Zamárdiba vezet.




Vida Gergely főszervező, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) szervezési és marketing igazgatója a keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy a 2018 óta hagyománnyá vált eseményen ez idáig összesen 15 ezren szelték át a fentebb felsorolt kézi hajtású vízi eszközök valamelyikén a Balatont.

A rajt ezúttal is Zamárdiban lesz, az indulóknak Tihanyig oda-vissza összesen nyolc kilométert kell megtenniük. A nevezési határidő július 9., de akik június 18-ig jelentkeznek, azok a rendezvény pólóját is megkapják ajándékba. Idén a verseny előtt két nappal, július 13-án 13 órakor hirdetik majd ki, hogy megtartják vagy esetleg elhalasztják az eseményt. Az esőnapok július 22., július 29. és augusztus 5. lesznek. Tavaly kétszer is lefújták az eseményt, ezért idén körültekintőbbek lesznek a szervezők.

Baji Balázs, az augusztusi, budapesti atlétikai világbajnokság nagykövete közölte, hogy a Balaton-átevezés idén része a vb-t felvezető Hétköznapi Hős elnevezésű eseménysorozatnak is. A távot teljesítők 50 százalékos kedvezménnyel vásárolhatnak jegyeket és bérleteket Magyarország történetének eddig talán legnagyobb sportrendezvényére.

Ha ez nem lenne elég a nyárra, egy konkurens sportesemény, a szezon első SUP Balaton-átevezése, a King of Balaton július 1-én indul Balatonlelle és Szepezd között. Ugyanezen a napon Fonyód és Badacsony között is rendeznek átevezést, ahol a klasszikus táv mellett félmaraton is indul, és ahol ugyancsak emberi erővel, evezővel hajtott, a vízirendőrség által engedélyezett vízi sporteszközzel, csónakkal, SUP-pal, evezős hajóval, kajakkal, kenuval, sárkányhajóval lehet részt venni.

FRISSÍTÉS: Elmarad a hétvégén a XII. Klasszikus Balaton Átevezés Fonyód – Badacsony között – értesült a Fonyód Média. A szervezői közlemény szerint a kedvezőtlen időjárás miatt halasztják későbbre a sportrendezvényt. A jelenlegi tervek szerint augusztus 26-án rajtolhat majd el a mezőny.

 

Forrás: turizmus.com, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> A JÚLIUSI BALATON-ÁTEVEZÉSRE TÉLEN INDUL A NEVEZÉS

>> MÁR LEHET NEVEZNI A BALATON-ÁTEVEZÉSRE