A júliusi Balaton-átevezésre télen indul a nevezés


2022.12.17 - Balatonica
barátok SUPoznak

Jövőre július 15-én tervezik megrendezni a nyár egyik legnagyobb és legnépszerűbb szabadidősport-eseményét, a Hervis Balaton-átevezést, immár hatodik alkalommal. A nevezés február elsején indul. Ugye ott lesztek?




A Magyar Kajak-Kenu Szövetség szervezésében a Balaton-átevezés jövőre ismét visszatér Zamárdiba. A hatalmas érdeklődés miatt az átevezés ugyanis 2021-ben Fonyódról Zamárdiba költözött. Vida Gergely főszervező kiemelte: a nevezési számok azt bizonyítják, hogy évről évre egyre több embert mozgat meg a Balaton-átevezés. Az idei eseményre rekordot jelentő mintegy 4500-an jelezték részvételi szándékukat, ami végül a kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt. A táv az elmúlt évekhez hasonlóan körülbelül nyolc kilométer lesz, és a résztvevők Zamárdiból indulva Tihany érintésével mindenféle vízi járművel – sárkányhajóval, kajakkal, kenuval, SUP-pal – keresztezik a Balatont.

A Balaton-átevezés jövőre része lesz a budapesti atlétikai világbajnokság felvezető, Hétköznapi Hős elnevezésű eseménysorozatának, a résztvevők ötven százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg jegyeiket az atlétikai vb versenyeire.

 

Forrás: hirbalaton, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> MÁR LEHET NEVEZNI AZ ÖTÖDIK BALATON-ÁTEVEZÉSRE

>> EVEZÉSHEZ FELÁLLNI!