Már lehet nevezni a Balaton-átevezésre


2022.03.25 - Balatonica
Már lehet nevezni a Balaton-átevezésre

Elindult a nevezés az idei Balaton-átevezésre, az ország egyik legnagyobb szabadidős vízisporteseménye július 30-án várja résztvevőit Zamárdiban.
A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) ötödik alkalommal rendezi meg az eseményt, amely évről évre egyre több sportolni vágyót csábít a Balatonra. A hatalmas érdeklődés miatt az átevezés tavaly Fonyódról Zamárdiba költözött, ahol mintegy 4200-an szelték át kajakkal, kenuval, SUP-pal vagy sárkányhajóval a tavat.

"Az idei átevezést július 30-án, szombaton rendezzük. Érdemes azonban korábban érkezni, ugyanis péntektől vasárnapig egy háromnapos sportfesztivált rendezünk a Zamárdi Szabadstrandon, amelyre várjuk többek között a tavaly kilátogató mintegy tízezer embert is - idézte az MKKSZ hírlevele Berényi Pétert, az MKKSZ szervezési- és marketing igazgatóját. - Nagy öröm számunkra, hogy névadó szponzorunk újra az idén 25. születésnapját ünneplő Hervis Magyarország lesz. Velük sikerült egy hosszú távú együttműködési megállapodást kötni, 2024-ig."

Az útvonal nem változik, az indulók Zamárdiból elrajtolva Tihany érintésével keresztezik majd a Balatont, a táv oda-vissza körülbelül nyolc kilométeres lesz.

Nevezni a balatonatevezes.hu oldalon lehet, ahol az eseménnyel kapcsolatos tudnivalók folyamatosan frissülnek. Azok, akik július 5-ig jelentkeznek, hivatalos pólót kapnak.

Fotó: MKKSZ