Nagyon Siófok – Pünkösdi Rózsaünnep


2023.05.23 - Balatonica
pünkösdi rózsák

A pünkösdi rózsa virágzása pünkösd ünnepének idejére esik. Az 55 éves születésnapját ünneplő Siófokon a pünkösdi rózsák tengerében nyitják meg a 2023-as nyári szezont május utolsó hétvégéjén. Lesz ünnepi díszmenet, veterán járművek, koncertek, és ami a legfőbb: igazi balatoni hangulat.




Május 26. és 29. között a Siófoki Hajóállomáson és a Rózsakertben színes programok gyűrűjében nyithatjuk meg a nyári szezont. Az esemény különlegessége, hogy szombat délelőtt 10.00 és 11.00 óra között a régi időket idéző felvonulással érkezik a Millennium Parkból a Hajóállomásra a pünkösdi ünnepi díszmenet, lovas huszárok vezetésével, Siófok város vezetőivel és meghívott vendégekkel, testvérvárosok küldöttségeivel, civil szervezetek sokszínű résztvevőivel.

A felvonulást követően családi és gyerekprogramok (az Alma Együttes és Gryllus Vilmos gyermekkoncertje), kreatív műhely, veterán jármű kiállítás, nagyszínpadi koncertek váltják egymást. Pénteken a The Carbonfools zenekar lép fel, szombat este a siófoki kötődésű KFT Együttes idézi meg a balatoni nyarat, majd vasárnap ZSÉDA ünnepi koncertje varázsolja el a látogatókat.

Pünkösdhétfő az egészség és a tradíció jegyében telik majd a hajóállomás környékén, prevenciós előadások, kutyaterápiás bemutató, katasztrófavédelmi és rendőrségi bemutató, egészségügyi szűrések várják a látogatókat, délután az idén 60 éves Balaton Táncegyüttes teszi fel a koronát a siófoki Pünkösdi Rózsaünnep programjára.

A rendezvénytéren egész hétvégén színes kínáló standok, helyi étel és italkülönlegességek, rózsás gasztro és kézműves vásár biztosítja a hamisítatlan balatoni hangulatot a nyár fővárosában. Az előrejelzés szerint az időjárás is kegyes lesz velünk.

 

Forrás: hirbalaton, Fotó: Pixabay

KAPCSOLÓDÓ

>> SIÓFOK TAVASSZAL SZÁRNYAL

>> PÜNKÖSDI ÉS GYEREKNAPI PROGRAMKAVALKÁD