Pünkösdi és gyereknapi programkavalkád


2023.05.21 - Balatonica
három kisgyerek ünneplőben

Végre újabb hosszú hétvégére készülhetünk! Ráadásul egyszerre örülhetünk majd a Szentlélek szeretetteli kiáradásának (Pünkösd) és tobzódhatunk a családi együttlétek játékosságában (Gyereknap). Időközben a balatoni előszezon derekán járunk, ilyenkor élednek fel a part menti törzshelyek, csakis nyerhetünk egy ad hoc kiruccanással!




Vöröstói Játékfesztivál

Mikor? május 27-29.

Hol? Vöröstó, Barnag és Tótvázsony

Repülő babzsák, falusi triatlon, kézműves asztalok és furulyaszó. A tavalyi közös játék után idén is megrendezik a szezon legvidámabb fesztiválját. Önfeledt mókázás, versengés és alkotás álomszép kertekben és pajtákban.

Az esemény linkje.

 

Szezonnyitó a Zamárdi Kertmoziban

Mikor? május 27.

Hol? Zamárdi

A négyszáz férőhelyes, 5.1-es hangrendszerrel felszerelt mozi történetében új üzemeltetővel új fejezet kezdődik. A pünkösdi és gyereknapi szezonnyitón művész- és retró filmekkel, Bognár Rita és Tihanyi Tóth Csaba dalestjével és néptánccal készülnek. Popcorn, hot-dog és nachos kapható.

Az esemény linkje.

 

Családi vasárnap a skanzenben

Mikor? május 28.

Hol? Tihanyi Tájházak

A tihanyi Parasztgazda Házában és a Disznósi Halászcéh Házában megismerkedhetünk a település halászmúltjának és a népi életnek egy izgalmas szeletével. A programhelyszín egész nap nyitva vár.

Az esemény linkje.

 

Barangolás a Nivegy-völgyben

Mikor? május 28.

Hol? Balatoncsicsó Templom

A Mesepajta barangolásain minden alkalommal más helybélivel, eredeti nézőpontból járhatunk be egy tájat. Ezen a kiadós helytörténeti sétán Törő Balázs néprajzkutató lesz a vezető, aki nem csak a Nivegy-völgy múltját ismeri, hanem a jelenkori történetekről is van izgalmas mondanivalója. Várják a kíváncsi gyermekeket és felnőtteket.

Az esemény linkje.

 

Salföldi kolostortúra

Mikor? május 29.

Hol? Salföldi Pàlos Kolostorrom

Kik voltak a pálosok, mivel foglalkoztak? Milyen szerepet játszottak a magyar történelemben? Ki volt Remete Szent Pál? Minden kérdésre választ kaphatunk az izgalmas pünkösdi hétfői túrán, egyben megismerhetjük az Örsi-hegy különleges geológiáját, élő és élettelen természeti értékeit és sok egyéb érdekesség is elhangzik a szakvezetéses túra során.

Az esemény linkje.

 

Tematikus kalandpark Siófokon: #hashtEGG

Mikor? minden nap 10-18 óra között

Hol? Siófok, Vak Bottyán út 55.

Tavasszal nyílt meg a siófoki #hashtEGG Toyee Kalandpark. A helyszínen szórakoztató kalandozásra invitálnak minket a tojások birodalmába, ahol élettani, gasztronómiai, építészeti, kulturális vagy akár művészeti vonatkozású ismereteinket is bővíthetjük fejlesztő játékok segítségével. A kihívásokkal teli felfedezés a legkisebb korosztálytól a szépkorúakig mindenkinek ajánlott.

Az esemény linkje.

 

Forrás: funzine.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> POSZTAPOKALIPTIKUS ÉPÍTÉSZETI TÁBOR ZALAHALÁPON

>> GYEREKNAPI PROGRAMOK A BALATON KÖRÜL (2022)