Siófok tavasszal szárnyal


2023.04.21 - Balatonica
siófok óriáskerék

55 éves Siófok város. Új kiállítótérrel, megújult kiadványokkal és arculattal, online kvízjátékkal, színes rendezvényekkel és születésnapi meglepetésekkel vár minden érdeklődőt egész évben a dél-balatoni város. Lássuk a tavaszi programajánlókat!




TAVASZI MENÜSOR AZ 55 ÉVES SIÓFOKON

> Április 29-ig tart a Siófoki Tavaszi Fesztivál, ahol kiállítások, könnyűzenei, komolyzenei előadás, filmvetítések és családi programok közül válogathatnak a látogatók.

> A Sió partján kilométereken át húzódó szakaszon és a Balatoni bringakörút várost érintő útvonalain hódolhatunk a kerékpározás örömeinek.

> Városszerte éttermek, bisztrók, fagyizók és cukrászdák tarkítják a séta és kerékpáros útvonalakat, ahol helyi gasztrotermékekkel és igazi balatoni hangulatot árasztó teraszokkal várják a tavaszi napsütés élvezőit. A Dinasztia Cukrászda kínálatában megtaláljuk a Kálmán Bonbon desszertkülönlegességet, amelynek az ötlete az operettkirály Kálmán Imre 140 éves jubileuma alkalmából született meg 2022 őszén.

> Siófok ikonikus parkjai és virágágyásai a tavasz színeit és illatát nyújtják a pihenni érkezőknek, amit felejthetetlenné tehet egy sétahajózás vagy a megújult Rózsakertben tett séta és a hangjátékkal kiegészített Balaton parti szökőkút.

> Természeti értékeivel és hűs erdei sétaútvonalakkal várja a kirándulókat a Töreki Természetvédelmi terület, a Cinege pihenővel és a madármegfigyelő toronnyal.

> Számos szolgáltató és turisztikai attrakció is elérhető: Bella Állatpark, DRV Vizek Háza, Fordított Ház, Óriáskerék, több kilométeres szabad strand játszóterekkel, sportpályákkal és fitness parkokkal tarkítva.

> Színes, változatos szabadidős és gyermekprogrammal várja a városba látogatókat a BRTK Könyvtár és Kálmán Imre Emlékház, valamint a Kálmán Imre Művelődési Központ.

> Sima víztükör, a természet csendje és páratlan panoráma várja a partszakasz több pontján a SUP, kajak vagy épp a horgászat szerelmeseit.

> Május utolsó hétvégéjén a hajóállomás környéke megtelik élettel és rózsaillattal a Pünkösdi Rózsafesztivál keretében, ahol színes vásári forgatag, rózsaültetés, gyermekprogramok sokasága fogadja a vendégeket, megnyitva a 2023-as nyári szezont. Vendégül látják a város testvértelepüléseit és a Rózsakert megújulását ünneplik. Fellép a siófoki kötődésű KFT zenekar és Pünkösd vasárnap ünnepi koncertet ad Zséda, majd az idén 60 éves Balaton Táncegyüttes jubileumi műsora zárja az ünnepi hétvégét.

Varga Imre szobrászművész születésének 100. évfordulója is színesíti a jubileumi programsorozatot.

 

Forrás: hirbalaton, Fotó: Pixabay

KAPCSOLÓDÓ

>> KESZTHELY A KERÉKPÁROSOK ÚJ MEKKÁJA

>> SIÓFOK ÖT NAPIG ÜNNEPEL