Milyen is a XXI. századi nő?


2023.09.08 - Balatonica
két fiatal nő táncol virágos réten

Gasztronómiai barangolással, zsibvásárral, millenniumi ládával és műhelybeszélgetésekkel zárul az ezerarcú veszprémi nőt bemutató Királynők Földjén programsorozat. A Királynék Hete szeptember 17. és 24. között élményekben, színekben, ízekben gazdag kínálattal várja a látogatókat.




Szeptember 17-én a Királynék Földjén gasztronómiai barangolásra invitál Ruprecht László séffel, a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület elnökével és a Gusto13 Bistro&Delicate csapatával az ÍZES, MESÉLŐ, EREDETI címmel. A korábban meghirdetett ALKOTÓI PÁLYÁZAT KIÁLLÍTÁSA is megnyílik a Városházán szeptember 18-án, de az Open Galéria legújabb tárlata is a veszprémi nőt helyezi a középpontba az Egyetemvárosban.


Szeptember 21-én Venőke millenniumi ládáját ünnepélyesen kinyitják és elhelyezik a LÁDA LÁNYÁT, ezúton várják szeretettel mindazokat, akik üzenetet rejtettek el 25 éve és azokat is, akik üzennének a jövőnek.


Szeptember 23-án a kreativitás veszi át a főszerepet egy családi nap és kézművesvásár keretében az ActiCityben. A ZSIBVÁSÁR keretében azt szeretnék a szervezők, ha megmutatnák a veszprémi nők, hogy milyen csodás házilag készült ékszerek, pulóverek, mandalák, akvarellek és játékok bújnak meg a családi otthonokban. Ugyancsak az ActiCityben A KÖZÉPPONTBAN A NŐ címmel konferencia és műhelybeszélgetések kezdődnek neves pszichológusok és mentálhigiénés szakemberek közreműködésével. Milyen is a XXI. századi nő? Erre kereshetjük a választ. A Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskolában pedig a Gizella női kar HANGZÓ CSIPKE című koncertjét hallgathatjuk meg.


Szeptember 24-én folytatódik az ARCOK, KÉPEK, UTAK beszélgetőest Albert Fruzsina hálózatkutatóval a Papírkutyában.

Héthelyi Rékával, a Királynék Földjén-projekt főszervezőjével itt olvashattok összegző beszélgetést.

 

Forrás: veszprembalaton23, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> NŐI VÁLLALKOZÓK ÉS VEZETŐK INSPIRÁLNAK ZÁNKÁN

>> MITŐL ENNYIRE SIKERES A BARBIE-BRAND?

>> JUBILEUMI FESZTIVÁL A KIRÁLYNÉK VÁROSÁBAN