ActiCity, ahol a tánc és a mozgás kap teret


2023.05.18 - Balatonica
fitness óra

Az ActiCity Tánc- és Mozgásművészeti Központ átadásával Veszprém egy újabb kulturális-művészeti központtal gazdagodik: otthonra találnak azok a veszprémi tánc és más mozgásformákat űző emberek és csoportok, amelyek eddig méltatlan körülmények között folyamatosan helyhiánnyal küszködve dolgoztak.




A 11,2 milliárd forintos beruházással megvalósuló ActiCity fejlesztés a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programév legnagyobb kulturális fejlesztése. A város közepén csaknem két és fél évtizede üresen és romosan álló épület, a mindenki által ismert egykori Heim Pál gyermekkórház újult meg és kapott olyan új funkciókat, amelyek évtizedek múlva is hozzájárulnak a város és régió szabadidős igényeinek kielégítéséhez.

Az ActiCity Tánc- és Mozgásművészeti Központ új találkozási pont lesz, amely helyet, edzési és fellépési lehetőséget biztosít a városban korábban elszórtan és szűkös helyeken működő tánc- és mozgásművészeti csoportoknak. Az újjávarázsolt épületben a megnyitó után olyan különböző mozgásformákkal találkozhatnak az érdeklődők, mint a klasszikus balett, a jazz balett, a néptánc, a hip-hop, a modern és kortárs tánc, a falmászás, a taekwon-do, a légtorna és a légtánc, a zumba és az aerobic, vagy akár a petanque és a jóga.

 

 

Az épületben összesen 12 próbaterem, egy versenyekre alkalmas falmászópálya, egy több száz vendéget befogadni képes rendezvényterem, valamint étterem és kávézó található. A főépületben balett, valamint egyéb tánc- és mozgásformák kaptak helyet, az üvegfolyosóval kapcsolódó mellékéképületben (amely a nyolcvanas években mosodaként működött) pedig a veszprémi néptánccsoportok és falmászók tarthatják meg foglalkozásaikat.

A tervezők arra is gondoltak, hogy minden korosztály számára nyitott legyen az ActiCity, így ősztől tematikus gyermekfoglalkoztatóban vigyáznak a gyerekekre amíg a szülők táncolnak, vagy edzenek, illetve a szülők egy külön teremben közösségi munkaállomásokon tudnak kényelmesen dolgozni, amíg a gyerek balett vagy néptánc foglalkozáson vesz részt.

 

 

Az Acticity egyik oldalán ősfás park várja a vendégeket, mellette petanque pályán edzhetnek a város sikeres versenyzői. Az ActiCity környezetének rendezésével, a meglévő angol stílusú park megőrzésével a családok a belváros közelében egy nyugodt parkban tölthetik el szabadidejüket. Az épület előtt 1500 főt tud befogadni a szabadtéri rendezvénytér, így számos, nagyon különböző igényt kielégítő épület nyílt meg.

A beruházás helyszínén egy új, háromszintes parkolóház is épült, amely nem csak a mozgásközpontba érkezőket szolgálja ki, hanem az eddigi veszprémi parkolóhiányra is megoldást jelent, 154 parkolóhellyel, amelyből 6 db mozgáskorlátozott és 4 db elektromos töltőállomáshoz kapcsolódó.

 

Forrás és fotók: veszprembalaton2023

KAPCSOLÓDÓ

>> MIT EGYEK-IGYAK, HA IZOMLÁZAM VAN?

>> A HATÁRAIDAT KERESGÉLED? NEVEZZ BE AZ ULTRABALATONRA!