Mi fordít jobban, mint a Google Translate?


2023.09.26 - Balatonica
nyitott szótár könyv

Emlékeztek még, amikor a nyelvvizsga előtt bővített kiadású szótárkönyvek után rohangásztunk? Szép lassan ott tartunk, hogy már a Google Translate sebességét is lassúnak érzékeljük. És tényleg, mi mást használjunk, ha valamiért nem vagyunk elégedettek az említett világmárkával?




DEEPL

Jelenleg a legnagyobb népszerűségnek talán a németek által fejlesztett DeepL örvendhet ezen a piacon. A mesterséges intelligenciával működő fordítóeszköz nagyjából 30 nyelven ért (szemben a 100-nál is többet beszélő Google Translate-nél), azonban a versenytársaknál jóval pontosabb és szabatosabb eredményeket ad, köszönhetően a német precizitásnak. Nagy előnye még, hogy képes átemelni az eredeti dokumentum formázását. Ha az ingyenes verziót használjuk, az oldal 5000 karakterben fogja limitálni a fordítható szövegmennyiséget. 

 

ALEXA

Az Amazon cég által fejlesztett Alexa Translations már 2002 óta segíti a fordítók, főképp szakfordítók munkáját. Állítólag most ez a legmegbízhatóbb eszköz a jogi, pénzügyi, műszaki, marketing és kormányzati szektorok dokumentumainak fordítására. Másodpercek alatt akár 100 doksit is lepörget a szoftverében, illetve teljes weboldalakat is villámgyorsan képes lefordítani. Nemzetközi cégek sora telepíti az AI-vezérelte szolgáltatásaikat.

 

TAIA

Ezt a céget szintén Németországban jegyezték be, és az előző platformokhoz képest annyiban más, hogy a fordításra beküldött szövegeket a gépi fordítási eredmények után szakfordítókkal nézetik át, hogy a szöveg (szakmai) minőségét maradéktalanul biztosítani tudják. A visszaküldési határidőtől függően szabnak árat, az egész folyamat irigylésre méltóan profin, fennakadások nélkül működik. Hosszabb távú együttműködésekhez egyéni csomagokat ajánlanak.

 

MIRAI

A nagy multik egyik kedvence a japán hátterű fordító szolgáltatás. Egyszerre több nyelvre is képes átültetni céges dokumentumokat (lásd szerződések, levelezések), ráadásul a felület számos fájlformátummal kompatibilis. Fontos még, hogy beszédfelismerő funkció és felhasználói szótár is társul a programhoz. A statisztikák alapján az elégedettségi arány meggyőzően kimagasló.

 

Forrás: unite.ai, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> 6 EGYSZERŰ SZABÁLY A BIZTONSÁGOSABB INTERNETHASZNÁLATÉRT

>> A HÉT IDÉZETE A 25 ÉVES GOOGLE ALAPÍTÓJÁTÓL

>> MITŐL LESZ INTELLIGENS EGY TÁJ?