A hét idézete a 25 éves Google alapítójától


2023.09.04 - Balatonica
asztali számítógép íróasztalon

A Google keresőmotorja 8 és fél milliárd keresést indít naponta. Nyugodtan mondhatjuk, hogy az internetes keresés befuccsolásával átmenetileg leállna a élet a bolygón. Miközben az egész 25 évvel ezelőtt indult, pontosan ezen a napon. Az egyik alapító szavaival ünnepeljük az évfordulót.




A Google céget 1998. szeptember 4-én jegyeztették be Kaliforniában, két társalapítóval. Ők voltak Larry Page és az orosz származású Sergey Brin, akik a Stanford Egyetem doktori programjában ismerkedtek össze, és ott fejlesztették ki az azóta világjelenséggé evolválódott internetes keresőmotort. Larry Page akkor volt 25 éves, értelemszerűen idén lett 50, a kerek évforduló az ő esetében tehát kettős. (A vállalat hivatalosan a hónap végén ünnepel, de egész nyáron voltak születésnapi akcióik).

Page 6 éves kora óta rajongott a számítógépekért. Az ő esetében mondhatni nyílegyenes út vezetett a számítógépes programozás tanszékre, ahol 1995-ben találkozott Brinnel, a többi pedig történelem. A céget egyébként 2015 óta az indiai Sundar Pichai vezeti, ez is mutatja, hogy egy globális technológiai birodalomról beszélünk. Page magánvagyona mostanra közel 115 milliárd dollárra nőtt, 2007 óta házas, és ideje nagy részét a tiszta energia promotálásába fekteti. A heti idézetnek választott mondata részben talán az új életére is vonatkozik.

Az álmainkat soha nem veszítjük el. Ha máshogy nem, hát hobbi formájában térnek vissza hozzánk.

 

Larry Page 2014-ben így vélekedett a jövőről

 

Forrás: Forbes / Wikipedia, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> AZ APPLE BOMBASZTIKUS ÚJÍTÁSAI

>> A SPOTIFY REKORD FELIRATKOZÓVAL ZÁRT ÉVET, MÉGIS VESZTESÉGES