Készüljetek a hetedik Balaton-átevezésre!


2024.06.04 - Balatonica
sup vízpart

Július 27-én idén lesz a hetedik alkalom, hogy megrendezik a Hervis Balaton-átevezést, amelynek résztvevői kajakkal, kenuval, SUP-pal vagy sárkányhajóval is teljesíthetik a Zamárdi-Tihany-Zamárdi nyolc kilométeres útvonalat.




Vida Gergely, a Hervis Balaton-átevezés főszervezője arról beszélt, hogy minden évben igyekszenek megújulni, az idei újdonság az idősávos rajtoltatás, hogy a messziről érkezők is meg tudják tervezni a napjukat. Egy-egy délelőtti és délutáni idősávban lehet kiválasztani a kívánt rajt időpontját. Nevezni online július 24-ig lehet, de a helyszínen is fogadják a jelentkezőket. Aki június 30-ig leadja indulási szándékát, az esemény emblémájával ellátott pólót kap. Jelezte, évről évre csúcsot dönt a Balaton-átevezés a résztvevők, illetve a vízre szálló egységek számát nézve, és bíznak benne, hogy július végén újabb rekord születik.

Schmidt Gábor sportért felelős helyettes államtitkár, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnök hozzátette, a tó átevezésével az a céljuk, hogy megszerettessék az emberekkel a mozgást, szívesen evezzenek, fussanak, kerékpározzanak; a sportolás ne csak egy eseményen való részvételt jelentsen a számukra, hanem arra fel is készüljenek.

 

 

Forrás: hirbalaton, Fotó: unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> CROSS COUNTRY BRINGAFUTAM ALSÓÖRSÖN

>> NEVEZZETEK MOST, HOGY JÚLIUSBAN ÁTEVEZHESSÉTEK A BALATONT! (2023)