Cross Country bringafutam Alsóörsön


2024.05.29 - Balatonica
cross country biciklik

Alsóörsön bő egy éve adtak át egy remek és szabadon látogatható XCO pályát, amely a maga nemében egyedülállónak mondható. 2024. június 7-8-án itt rendezik meg a TEKNO POINT KLÍMA XCO MK futam-ot, elit, master és junior versenyzőknek.
Az önkormányzat és a terület üzemeltetőjének – AMFI Alsóörs – megkeresésére a Superior Racing Team vállalta a verseny megszervezését, hiszen XCO verseny szervezésében nagy tapasztalattal és szakértelemmel rendelkeznek. Az egyesület kezdeményezésére elkezdődött egy szinte példátlan összefogás. Első körben megkeresték a környéken regnáló veszprémi MTB csapatot, hogy legyen partner a szervezésben, a rendezvény névadó támogatója pedig a Tekno Point Klíma lett.

A versenyt megelőző napon a hivatalos pályabejárás előtt az alsóörsi iskolásoknak (170 gyermek) lehetőséget adnak, hogy szervezett keretek között kipróbálhassák kerékpáros tudásukat. Remek alkalom lesz ez arra, hogy az iskolások kedvet kapjanak a terepkerékpározáshoz és a verseny megtekintését követően akár a helyi kerékpáros klubokhoz csatlakozzanak. 

A verseny központja az lélegzetelállító látványt fog nyújtani, mikor a versenyzők a nézőtéren keresztül kígyó vonalban ereszkednek le a hegyről. A gyermek futamokat követően 13 órától – míg a felnőttek versenyeznek – több program is szórakoztatja majd a közönséget. Külön ki kell emelni, hogy a  környező települések turisztikai életét összefogó Balaton Riviéra Egyesület  is sokat tesz a rendezvény sikeréhez, népszerűsítéséhez! További részletekért kattintsatok ide.

 

 

Forrás: bringasport.hu, Fotó: unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> KESZTHELY A KERÉKPÁROSOK ÚJ MEKKÁJA

>> ELINDULT A V-BIKE!