Képregénykészítés, krimiírás, graffiti műhely


2023.02.10 - Balatonica
falfirka olvasásról

2023. február 23-26. között második alkalommal rendezzük meg a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa-program kiemelt irodalmi rendezvényét, a Holtszezon Nemzetközi Kortárs Irodalmi Fesztivált. Idén már a tavalyihoz képest egy nappal tovább, azaz 4 napon keresztül, 13 helyszínen és több mint 100 programmal várják az irodalom szerelmeseit Veszprémben.




A fesztivál kitalálói hisznek abban, hogy az olvasás menő, ahogyan az írás, a zenélés és bármiféle alkotótevékenység az. Erről szól a Holtszezon. Az eredeti koncepció 2023-ban sem változik: a Holtszezon egy olyan összművészeti fesztivál, amely elsősorban az irodalomra, azon belül is azokra a határműfajokra  helyezi a hangsúlyt, amelyeket sokan kedvelnek, de ritkán találkozhatunk velük kulturális eseményeken. Határműfaj lehet a krimi, a sci-fi, a képregény és a fanzine, az ifjúsági- és gyermekirodalom, a kortárs költészet, valamint a hip-hop és a slam poetry.

A Holtszezon 2023-ra nemcsak hosszabb lett, de nemzetközi vizekre is evez, hiszen idén több neves nemzetközi alkotó is csatlakozik az eseményhez, akik között helyet kaptak olyan művészek, mint Leopold Maurer bécsi képregényrajzoló vagy Kira Poutanen finn ifjúsági regények szerzője.

A különböző előadások mellett a fesztivál nagy hangsúlyt fektet a közönség bevonására is, éppen ezért számos workshopképregénykészítés, krimiírás, dalszöveg, bábszínház, kreatív írás, konceptuális grafikai, graffiti műhely – várja majd a látogatókat, illetve az idei fesztiválon lényegesen nagyobb hangsúlyt fektetnek az egyenlő esélyű hozzáférésre.

 

Forrás: veszprembalaton2023, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> 2023-BAN IS LESZ MAGYAR MOZGÓKÉP FESZTIVÁL!

>> Z-GENERÁCIÓS TALÁLKAHELYEK