2023-ban is lesz Magyar Mozgókép Fesztivál!


2023.02.01 - Balatonica
filmfesztivál fényvetítés

Természetesen az EKF évében is kiemelt eseményként kezeli Veszprém városa a tavaly sikeres nézőszámokat hozó Magyar Mozgókép Fesztivál megrendezését. Írjuk be a naptárba: 2023. június 7. és 10. között mozizhatjuk végig az elmúlt év magyarországi filmtermését. A versenyen való részvételre megnyitották a nevezést.




Mintha csak tegnap lett volna, tavaly júniusban élőben szemléztük a második Magyar Mozgókép Fesztivált, ismerkedtünk a díjazottak névsorával, és máris arról adhatunk hírt, hogy a 2023-as szezonra elindult a nevezés

A tavalyi évhez hasonlóan idén is több szakmai szervezet vesz részt az előzsűrizésben, ám idén két újdonsággal jelentkezik a fesztivál: a nemzetközi trendekhez igazodva egy öttagú zsűri dönt a filmek versenyén, illetve a díjak köre a Diákzsűri díjjal bővül. A 2023-as Magyar Mozgókép Fesztivál igazgatója Csáky Attila producer (Kolorádó Kid, Papírrepülők).

Hét kategóriában – játékfilm, tévéfilm, egész estés dokumentumfilm, rövid dokumentumfilm, kisjátékfilm, animációs film és tévésorozat – várják a nevezéseket február 28. éjfélig. A Magyar Mozgókép Fesztivál részeként újra sor kerül a Magyar Mozgókép Díjak átadására. A szakmai előzsűri február 28. és március 24. között választja ki a versenyben induló alkotásokat, és határozza meg, hogy a benevezett alkotások milyen kategóriákban versenyeznek. 

A helyszín idén is Veszprém, Balatonfüred és Balatonalmádi lesz. Az időpont június 7-10. 

 

Forrás: hirbalaton / MTI, Fotó: Magyar Mozgókép Fesztivál Facebook

KAPCSOLÓDÓ

>> KÖZEL SZÁZ FILM ÉS KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓK A MAGYAR MOZGÓKÉP FESZTIVÁLON

>> VESZPRÉM JELESRE VIZSGÁZOTT

>> ÁTADTÁK AZ IDEI MAGYAR MOZGÓKÉP DÍJAKAT VESZPRÉMBEN