Húsvéti Park nyílik Balatonlellén


2023.03.28 - Balatonica
balatonlelle húsvéti dísztojás

Több éves hagyományt követve idén április 1-én újra megnyílik a Húsvéti Park a balatonlellei Művelődési Ház mellett. A látványos összképen a déli parti település apraja-nagyja közös erővel szorgoskodik, napokon át készítik a díszítéseket. A látogatói élményt kézműves foglalkozások, kisállat simogató és húsvéti vásár teszik teljessé.




A Húsvéti Parkot hagyományosan a balatonlellei Művelődési Ház előtti parkban rendezik be. Országszerte vannak hasonló kezdeményezések, de talán a lellei mind közül a leglátványosabb. A bokrokra és fákra aggatott hímes tojásokat nagyrészt a helyi bölcsisek és ovisok készítik, de a nyitáskor odalátogató vendégek is hozhatnak saját alkotásokat. A végeredmény valóban igencsak színes-derűs hangulatot szokott árasztani.

 

a tavaly húsvéti alkotások egyike (Facebook)

 

A szervezők továbbá gondoskodnak arról, hogy legyenek óriási lampionok, jópofa húsvéti figurák és egy csodálatos tojásfa. A programot úgy állítják össze, hogy az egész családnak élvezetessé tegyék az eseményt: tartanak húsvéti népszokások bemutatót, lehet kisállatokat simogatni, kézműves termékekből vásárt nyitnak, illetve az alkotni vágyóknak megmutatják, a tojásfestés és az ügyességi fajátékok készítésének a fortélyait. Természetesen kínálnak enni-innivaló frissítőket is a vendégseregnek.

 

Forrás: likebalaton, Fotó: Hello Balatonlelle

KAPCSOLÓDÓ

>> TOJÁSFUTAM ÉS FÜRED KAPITÁNY

>> HÚSVÉTKOR INDUL A BALATONI HAJÓZÁSI SZEZON