Tojásfutam és Füred Kapitány


2023.03.26 - Balatonica
nyüszifüles kék húsvéti tojás

A tavaszi szünet és a húsvéti hosszú hétvége lesz a balatoni turista szezon nyitánya. Ebben az időszakban jó néhány településen szerveznek olyan szabadtéri eseményt, amely miatt a kora tavaszi időszakban is érdemes családostul a Balatonra utazni. Ezekből ajánlunk két nagy kedvencet.




A Balatuning Egyesület szervezésében létrejövő siófoki Tojásfutam igazi crossover esemény. A programot húsvét vasárnapján, azaz április 9-én tartják a siófoki Fő téren, és egyszerre kínál majd sport-, gasztronómiai és játékos közösségi élményt. Alapvetően egy családi futóversenyről beszélünk, ahol a futni vágyók mellett a kisebbek akár kerékpárral, görkorival vagy (nem elektromos) rollerrel is kísérhetik szüleiket a teljes távon. Sőt, a család négylábú kedvenceit, azaz kutyákat is lehet nevezni a megmérettetésre. Ráadásképp a résztvevők a verseny végén igazi húsvéti fogásokat kóstolhatnak. 

A Tojásfutam az egyesület legkedveltebb rendezvénye a Mikulásfutás és a Tökfutás mellett. A hatodik éve megtartott eseményhez kapcsolódik még egy tojásevő verseny. Miután mindenki célba ért, kezdődik a tojáskirály választás, női és férfi kategóriában. A korona azok fejére kerül, akik leghamarabb kebeleznek be öt felszeletelt főtt tojást. A lurkók feladata itt a tojáspucolás lesz. A húsvéti versengés zárásaként az összes résztvevőt megvendégelik a húsvéti büfében sonkával, tojással, kaláccsal és tormával.

 

Forrás: Balatuning

 

Idén először a balatoni mesehős, Füred Kapitány is ellátogat a futamra, akitől az elmúlt években már megszokhattuk, hogy mindig izgalmas küldetésekre csábítja a kicsiket és a nagyokat. Az ő jóvoltából ötletes ajándékokat kapnak a célba ért gyerekek, akiket így próbálnak megnyerni egy kincskereséssel tarkított nagyobb kiránduláshoz másnap, azaz Húsvéthétfőn. A programok rejtett célja, hogy az északi és a déli part gyerekseregei (és felnőtt kísérőik) találkozzanak egymással, valamint látogassák egymás vidékeit.

   

Forrás: travelo.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> MIT ÍGÉR A NYÚL ÉVE?

>> ÁPRILISBAN VISSZATÉR A KÁLI FUTÁS