Hidegfront lehűlés nélkül


2023.07.15 - Balatonica
vihar víz virágok

Hétfőn este gyenge hidegfront vonul át felettünk, ami heves zivatarokat hozhat, de jelentős lehűléssel nem fog járni. Sőt, az ország egyes részein 38-39 fokra is felforrósodhat a levegő.




A front délután érkezik, nyugat-északnyugat felől megnövekszik a gomolyfelhőzet, és a déli megyék kivételével záporok, zivatarok alakulhatnak ki a nyomában. Főként nyugaton és északkeleten heves zivatarok lehetnek, amelyekhez nagyobb méretű jég, felhőszakadás és viharos, akár 80 km/óránál erősebb széllökések társulhatnak.

Ez a front jelentős lehűlést nem hoz, keddre csak egy-két fokkal mérséklődik a nagy meleg, délután 30-36 fok várható. Sokat fog sütni a nap, csak néhol fordulhat elő zápor, esetleg zivatar. A többfelé élénk északi-északnyugati szél hozhat némi felfrissülést a kánikulában.

Szerdán egy hullámzó frontrendszer hatására újra többfelé lehetnek heves záporok, zivatarok, amelyek rendszerbe is szerveződhetnek. További részleteket a holnap-holnaputáni változások után tudnak mondani az előrejelzések.

Pénteken és szombaton még sokfelé várható zápor, zivatar, majd vasárnaptól ismét sok napsütésre kell készülni 27-31 Celsius-fok közötti maximumokkal.

 

Forrás: időkép, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> MENNYIRE MELEGSZIK FEL A BALATON VIZE?

>> MIKOR LESZ KLÍMA MINDEN VONATON?