Hangfestészet: életre kel Aladdin és Noé meséje


2023.07.22 - Balatonica
Hangfestészet: életre kel Aladdin és Noé meséje

A DDRF Symphonic Band 9. nyári zenei táborának műsorát elsőként hallhatja a nagyközönség. A szakmai továbbképzéssel felérő közös munka összegzése három koncerttel zárul Keszthelyen, Kaposváron és Barcson. A koncerteken éppúgy helyet kapnak a szívbemarkoló, érzelmes darabok, mint a jazz- vagy a filmzenei kedvencek.




Szinte a kezdetek óta célja a DDRF Symphonic Band működésének, hogy a fúvószene sokszínűségét megmutassa a közönségnek. A 2015 óta működő projektzenekar egy évben kétszer áll össze. Nyári táboruk idén július 31. és augusztus 6. között zajlik Barcson, összesen 150 fős létszámmal.

A DDRF Symphonic Band-ben profik és amatőrök játszanak együtt. Zenei táborukban komoly, koncentrált munka folyik, amit mindannyian nagyon élveznek, és ami egyben felér egy szakmai továbbképzéssel is. Az évek során egy egymást szerető és tisztelő közösség alakult ki, amiben inspirálóan szabad élmény a közös zenélés és ami a közönségnek is hatalmas töltetet ad.

 

 

Ahogy a koncert címe is sejteti, különleges hangversenyt hallhat a közönség. A műsorban szerepel az oboairodalom kivételesen szép darabja, ami a zenekar egyik alapítójának, Tóth Ada Eszternek köszönhetően fog fúvószenekari hangszerelésben megszólalni. Aki könnyedebb dallamokra vágyik, utazhat majd Aladdin varázsszőnyegén vagy felszállhat Noé misztikus bárkájára. A monumentális műben a fúvós hangszerek elefántokat, sirályokat, a csendes és a viharos tengert egyaránt festőien szólaltatják meg.

2023. augusztus 4-én (pénteken) a keszthelyi Balaton Színházban, augusztus 5-én (szombaton) a kaposvári Együd Árpád Kulturális Központban, augusztus 6-án (vasárnap) Barcson, a gimnázium előtti téren lépnek fel. A koncertek ingyenesen látogathatóak.

 

Forrás: PORT.hu / hirbalaton, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> ÚTJÁRA INDUL A BALATONI FILMZENE FESZTIVÁL

>> HOSSZABB ÉS ÜTŐSEBB LESZ A KESZTHELYFEST