Fűre lépni szabad: zöld fesztivál Hévízen


2023.07.30 - Balatonica
négy gyerek ugrál erdő

Augusztus 4-6. között Hévíz Egregy városrészében, a múzeumkertben várják a látogatókat a Fűre lépni szabad! ökofesztiválra. A rendezvény célja, hogy egy fenntartható, zöld, de egyben mozgalmas és szórakoztató programlehetőséget kínáljon az egész család számára.
A Fűre lépni szabad! néven futó Első Egregyi Ökofesztivál zenei színpadán fellépnek az Igricek, Hajdu Klára és Szakonyi Milán, a Brumi Bandi Band, Ivett & JB Jazz, a Vagabond Trio és a Cséplő-Poór Duó, Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert pedig a Libikóka zenés irodalmi esttel és dedikálással várja a közönséget.

A zenei programokon túl nagy hangsúlyt fektettek a szervezők az interaktív és ismeretterjesztő programkínálatra, így a rendezvény pénteki és szombati napján jelen lesz az Utazó Planetárium nyolc különböző előadással, lesznek beszélgetések testi-lelki egészségről, fenntartható földhasználatról és természetvédelemről, közel 20 sátorban pedig kreatív foglalkozások várják a vendégeket.

Szabadtéri mozizásra is lehetőség lesz a helyszínen: természetfilmeket, illetve természet témájú ifjúsági filmeket lehet majd megtekinteni. A gyerekeket a Kezes-Lábas és a Varázshangok Játszóház kreatív játékai, valamint gyermekműsorok szórakoztatják majd.

Vasárnap reggel zenebölcsi és kangatraining lesz a legkisebb számára, de egyéb mozgással kapcsolatos, illetve sportprogram is várja a látogatókat, mint például jóga, tánc, vagy köredzés. A rendezvényt a VEB2023 EKF programsorozat részeként szervezi a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. és minden programja ingyenes.

Egy másik helyszínen nyílik meg a pART erdőtárlat. Ez a hévízi Északi-Véderdőben tekinthető meg pénteken 16.00 órától. Az eseményt mikrokoncert-sorozat színesíti majd. Az erdei tárlat egészen szeptember 30-ig lesz megtekinthető. Emellett a hétvégén két alkalommal is lehet csatlakozni a Véderdőben vezetett geobotanikai sétához.

 

Forrás: turizmus.com, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> CSÓKPADOKRA LEHET PÁLYÁZNI HÉVIZEN

>> 12000 ÉVES ESŐ ÚTJÁT KÖVETHETJÜK