Egyetlen tetkóért éves osztrák bérlet jár


2023.08.29 - Balatonica
tetoválás lábak sínek

Valódi szenzációt keltett az osztrák klímaügyi miniszter nyári kampánya, amely során ingyenes éves bérletért lehetett folyamodni, amennyiben a bérlettulajdonos egy promóciós tetoválást varratott fel a teste valamely jól látható felületére.




Leonore Gewessler, Ausztria klímaügyi minisztere a közvéleményt igencsak megosztó ötlettel állt elő. A nyári zenei fesztiválok (pl. St. Pölten-i Frequency Fesztivál vagy az Electric Love Festival Salzburgban) közönségének azzal az ajánlattal állt elő, hogy akik hajlandóak a fenntarthatósági kampányuk valamely logóját magukra tetováltatni, ingyen kapják kézhez az úgynevezett klímajegyet (Klimaticket), amellyel az ország összes vonatjáratát és a városok tömegközlekedési járatait igénybe vehetik. A bérlet máskülönben 1.095 euróba (415 ezer forint) kerül.

A nevezett fesztiválokon pop-up tetováló fülkék nyíltak erre a célra, ahol válogatni is lehetett az érvényes logók közül. Az érdeklődés állítólag meglehetősen nagy volt, de a híresztelések szerint mindössze hat ember kapott éves bérletet teljesen ingyen: azok, akik a sor elején álltak. Egyelőre nem tudni, hogy jövő nyáron megismétlik-e a kampányt, annyi biztos, hogy most ország-világ tudomást szerzett a klímajegy elérhetőségéről és célkitűzéseiről.

Ti mit tennétek meg, hogy egy teljes éven át ingyen használhassátok az ország összes tömegközlekedési járatát?

 

Forrás: thrillist, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> ORSZÁGBÉRLETTEL A BUZSÁKI TERMÁLFÜRDŐBE

>> KIVÁLÓ MINŐSÉGŰEK A BALATONI FÜRDŐHELYEK