Egy fesztivál, amit nem kell kipihenni


2023.07.05 - Balatonica
Szőllősréti Kisfesztivál plakát

Balatonföldvártól délre, egy csodálatos kis falu, Bálványos adja a díszletét az első hazai közösségi fesztiválnak. Augusztus 25-28. között, négy napon át várja látogatóit a Szellősréti Kisfesztivál, ahol hullámzik a zene, feltölt a természet, és tapintható a chill.
A közösség ereje hívta életre a hazai fesztiválpaletta legújabb chill-fesztiválját, a bálványosi Szellősréti Kisfesztivált. Augusztus legvégén ide várják mindazokat, akik a filmvetítések, koncertek, workshopok és örömzenélések mellett azt is értékelik, amikor színpadra lép a csillagos ég, a madarak csiripelése adja a headliner programot, és a természet nyújtja a fesztivál díszletét.

 

 

A programok közt lesz természetesen zene, olyan fellépőkkel, mint Víg Mihály és a Balaton, Németh Juci és G. Szabó Hunor, Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, hogy csak párat említsünk. A Mozinet Kisfesztivál keretében az elmúlt évek filmsikereiből válogatnak, és beszélgetni is lehet majd az alkotókkal.  A szervezők az alkotni, barátkozni, beszélgetni vágyókat is várják, nappal a workshopokon, este pedig a tábortűz melletti örömzenélésnél. A programok közt lesznek még kiállítások, erdei hangfürdők és templomi koncertek is – számos csalogató esemény, ami a kikapcsolódásról és feltöltődésről szól.

 

 

Vásárolhatunk majd a helyi termelőktől, élő ízeket és minőségi borokat kóstolhatunk, és a helyi gasztronómia képviselőivel is találkozhatunk. A gyerekek pedig szabadon játszhatnak, miközben szüleiket várja az alkotás, kikapcsolódás, szórakozás és a természet önfeledt szabadsága. 
A közösségi erőből fejlődő fesztivál továbbra is várja alapítóit a Brancsközösség oldalán.

 

 

Forrás és fotók: Szöllősréti Kisfesztivál (Facebook)

KAPCSOLÓDÓ

>> A CENTRÁL SZÍNHÁZ A SZIGLIGETI VÁRUDVARBAN TÖLTI A NYARAT

>> POSZTAPOKALIPTIKUS ÉPÍTÉSZETI TÁBOR ZALAHALÁPON