Balatoni kóstoló a Garamvári Szőlőbirtokon


2023.05.02 - Balatonica
piknik asztalok

A Balatoni Kör KÓSTOLD KÖRBE eseménysorozat részeként 2023. május 6-án a balatonlellei Garamvári Szőlőbirtok lesznek a házigazdái a GYERTEK ÁT HOZZÁNK rendezvénynek. Szeretettel várnak mindenkit, aki rajong a jó balatoni borokért és az ínyenc strandételekért!




A BALATONI KÖR érdekvédelmi egyesületet a minőségi borászat és gasztronómia képviselői hozták létre, hogy helyi alapanyagokkal és helyi szolgáltatásokra építkezve megteremtsenek egy olyan körforgást, amely a régiót vonzóvá és élhetővé teszi minden évszakban. Röviden: igényes dolgokat szeretnének létrehozni igényes környezetben.

Következő GYERTEK HOZZÁNK! rendezvényüknek a balatonlelle Garamvölgyi Pincészet ad otthont. 2023. május 6-án, 12:00 és 20:00 között várják mindazokat, akik egyedi környezetben kóstolnák végig a régió minőségi italait és ételeit. A Garamvári Szőlőbirtok és Pezsgőpince 3 generáció alkotta családi vállalkozás, melyet Garamvári Vencel, a több évtizedes borászati tapasztalattal rendelkező borászmérnök alapított. Szőlőtermelésük és borászatuk központja a Dél-Balatoni Borvidéken, Balatonlellén található, ahol közel 90 hektárt művelnek odaadó munkával. 

A rendezvényre látogatók a legkiválóbb Garamvári tételek mellett közelebbi-távolabbi szomszédaik borait és egyéb italait is megismerhetik. Ennek fényében bemutatkozik a Bujdosó Pincészet (Balatonlelle), a Pálffy Szőlőbirtok és Pince (Köveskál), a Fenegyerek Pálinka (Zamárdi), és a Helka Sörfőzde (Balatonföldvár). A borokkal kiegészülő gasztronómiai kalandot a Kalóz Strandbisztró (Fövenyes) biztosítja. 

A rendezvényen Burcsányi Ádám énekes és gitáros lép fel, a balatonlellei vasútállomásról a városnéző Vili-vonat szállítja a vendégeket.

 

 

A Balatoni Kör rendszeres időközönként szervez hasonló programokat. Előzőleg, április 22-én a Gasztrokompon hívtak kulináris ízutazásra Szántód és Tihany között, legközelebb pedig a balatonföldvári Helka Sörfőzdében lesz újabb Gyere hozzánk! kóstoló nap, június 3-án.

 

Forrás: Balatoni Kör, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> HOVÁ KIRÁNDULJUNK EGY NAPRA? ÉSZAK ÉS DÉL.

>> MIT REJT A CUVÉE A BORCÍMKÉN?